Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Liveblog en speelschema dag 7 - Wozniacki vs Gauff gevolgd door Djokovic en Swiatek

Kevin van Nunen

Geupdate 05/09/2023 om 18:48 GMT+2

We zijn pas halverwege de US Open, maar de match ups worden mooier en mooier. Wat te denken van Caroline Wozniacki vs Coco Gauff om de vierde ronde af te trappen? Tennissters van twee generaties die gaan uitmaken wie er toegang verkrijgt tot de laatste acht. Dat laatste willen ook Novak Djokovic en Iga Swiatek. Kijk live tennis op Eurosport of discovery+ en volg updates in ons liveblog.

US Open | Alcaraz maakt op onmogelijke wijze punt - drijft Evans compleet tot waanzin

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, al is er geen garantie dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Tiafoe naar kwartfinale!

Er staat een Amerikaanse man in de halve finale! Maar wie? Dat mogen Shelton en Frances Tiafoe onderling gaan uitmaken, want ook ‘Big Foe’ stoot door! Net als vorig jaar maakt hij een mooie run in New York. Tiafoe rekent in drie sets af met Rinky Hijikata. De cijfers spreken voor zich.

Gauff draait het om

Niet Wozniacki, maar Gauff staat in de kwartfinale van de US Open. Dat hadden maar weinig mensen durven voorspellen aan het begin van de derde set. Toen was Gauff het namelijk kwijt, vlak nadat ze de tweede set had ingeleverd en ook nog eens werd gebroken. Vervolgens won ze echter zes games op rij alsof er niets aan de hand was, om zich bij de laatste acht te voegen.

Wozniacki trekt stand gelijk

Gauff had de controle, maar de onnodige fouten volgen elkaar nu in moordend tempo op. Wozniacki weet in de tweede set een tandje bij te schakelen en op 4-3 weet de Deense een zoveelste breakpoint ook daadwerkelijk te benutten. Daardoor staat het in sets gelijk. Gauff moet zich een beetje zorgen maken, want een simpele bal eindigde net onderin het net. Op naar de derde set!

Gauff wint eerste set van Wozniacki

Wozniacki startte goed, maar kan niet lang genieten van haar break voorsprong. Gauff startte slecht, maar raakt niet in paniek. Halverwege is de stand kort in evenwicht, maar daarna pakt de Amerikaanse de controle. Gauff wint de eerste set met 6-3.

Eén mindere game en Shelton naar kwartfinale

Voor de tweede keer in 2023 is Ben Shelton kwartfinalist op een Grand Slam. De jonge Amerikaan hoorde tot de laatste acht op de Australian Open en ook op de US Open is het raak. Tommy Paul dacht aan een comeback, maar één minder servicegame, op precies het verkeerde moment en het was gedaan... Shelton stoomt door!

Superfan Eddie inspireert Paul tot comeback

De eerste set zagen we een comeback van Shelton, in de derde set haalt Paul hetzelfde trucje uit. Als superfan Eddie hem aanmoedigt, besluit hij er nog één keertje vol voor te gaan. En voorlopig met succes. Een break achterstand wordt ongedaan gemakt en enkele harde aces blijken Shelton helemaal niets te brengen, terwijl hij de kwartfinale al kon ruiken. We gaan nog even door.

Shelton onderweg naar kwartfinale?

Shelton stond al in de kwartfinale op een Grand Slam, dat was de Australian Open, en tegen het einde van het seizoen is hij ook in New York goed bezig. De voormalig college-tennisser komt op 2-0 in sets tegen Paul en kan de laatste acht al ruiken, zeker op basis van inmiddels goed serveerwerk.

Shelton komt op 1-0 in sets

Dit is toch wel een verrassing: Shelton pakt de eerste set. Het was juist Paul die goed begon en snel op een 3-0 voorsprong kwam. Er waren zelfs kansen op nog meer, maar het draaide plots helemaal om. Shelton pakte, soms met moeite, zes van de volgende zeven games. Werk aan de winkel voor Pauls superfan!

Paul vs Shelton voor plek in kwartfinale

Dag 7 van de US Open is gestart! En wel met Paul vs Shelton. Een Amerikaans onderonsje om de eerste kwartfinalist aan te wijzen. Paul is als veertiende geplaatst, Shelton heeft die enorme service. Wat geeft vandaag de doorslag? De twee speelden eerder dit jaar op de Australian Open ook al tegen elkaar. Toen won Paul na een spannende partij.

Wozniacki vs Gauff

De rentree van Wozniacki is allang en breed geslaagd, maar toch zal de Deense een serieuze gooi willen doen naar het bereiken van de laatste acht. Gauff op haar beurt jaagt op haar eerste Grand Slam en kan het zich eigenlijk niet permitteren om te verliezen van Wozniacki.
In plaats daarvan gaat ze voor een kwartfinale tegen Swiatek in de hoop opnieuw te winnen. Dan moet de Poolse wel afrekenen met Jelena Ostapenko. Als zij de ballen goed staat te raken, kan ze alles. Klopt er iets niet? Dan is het ook gelijk helemaal niks...
picture

US Open | Gauff wil Pegula knuffelen om matchpoint te vieren, maar juicht een game te vroeg

Djokovic en Swiatek

Verder wordt het natuurlijk zeer interessant of Djokovic kan doorpakken, na zijn ontsnapping in vijf sets. Zulke geintjes moet je in een Grand Slam niet te vaak hebben. Hoe fit Djokovic ook iets, als je diep moet gaan, kost dat op de lange termijn toch wat extra energie. Hij speelt tegen de Kroaat Borna Gojo.
De thuisfans hopen ook te kunnen juichen en dat moet lukken, omdat Tommy Paul en Ben Shelton tegen elkaar spelen. Daarna komen ook Taylor Fritz en Frances Tiafoe op de baan.
picture

US Open | Djokovic komt met 2-0 in sets achter, maar wint toch van landgenoot Djere

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 7 US OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met New York bedraagt 6 uur.
Arthur Ashe Stadium
Paul (14) - Shelton - vanaf 18:00 uur
Wozniacki Gauff (6)
Gojo - Djokovic (2) - niet voor 01:00 uur
Swiatek (1) - Ostapenko (20)
Louis Armstrong Stadium
Muchova (10) - Wang
Cirstea (30) Bencic (15)
Hijikata - Tiafoe (10)
Stricker - Fritz (9)
Grandstand
Pliskova/Vekic - Fernandez/Townsend (6)
Pegula/Krajicek (1) - Mattek-Sands/Murray
Gonzalez/Molteni (5) - Griekspoor/Kokkinakis
Townsend/Shelton - Sutjiadi/Bopanna
McDonald/Mies - Ram/Salisbury (3)
Court 17
Herbert/Mahut - Granollers/Zeballos (8)
Montgomery/Ngounoue - Siegemund/Zvonareva (12)
Olmos/Puetz - Schuurs/Nys (7)
Montgomery/Michelsen - Perez/Rojer(5)
Court 5
Cash/Patten - Bopanna/Ebden (6)
Brady/Stefani - Maria/Rus
Avenesyan/Rakhimova - Hsieh/Wang (8)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie