Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Coco Gauff over klimaatactivisten - "Ik kan er niet boos om worden"

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 08/09/2023 om 14:42 GMT+2

Coco Gauff is niet van slag geraakt door de klimaatactivisten die ervoor zorgden dat haar partij tegen Karolína Muchováo (6-4, 7-5 winst) in de halve finale van de US Open 45 minuten stil heeft gelegen. De negentienjarige Amerikaanse, die nooit een blad voor de mond neemt als het gaat om maatschappelijke thema's, had het natuurlijk liever niet gehad, maar toonde ook begrip.

US Open | Halve finale Gauff-Muchova drie kwartier onderbroken door klimaatactivisten

De partij kwam in de tweede leg van de tweede set plotseling tot stilstand. Drie mensen scandeerden vanaf de tribune teksten als 'stop fossiele brandstoffen'. Het zorgde voor veel onrust omdat andere toeschouwers erop reageerden en begonnen te zingen dat de demonstranten eruit geschopt moesten worden.
Twee van de drie lieten zich zonder problemen verwijderen uit het Arthur Ashe Stadium. Een derde lijmde zich echter met blote voeten vast aan de vloer, waardoor het oponthoud lang duurde.
picture

US Open | Coco Gauff heeft twee sets nodig om via Muchova de finale te bereiken

Gemengde gevoelens

Gauff had gemengde gevoelens over de actie. "Het is geen verrassing. Het gebeurde ook bij Roland Garros en Wimbledon, dus wanneer je die trend volgt, krijg je dit ook hier."
"Natuurlijk had ik liever niet dat het zou gebeuren tijdens mijn partij. Ik stond 6-4 en 1-0 voor. Dan houd ik liever het momentum vast. Maar ik geloof ook zeker in klimaatverandering. Er zijn dingen die we beter moeten doen. En als zij vonden dat dit het moment was om hun stem te laten horen, kan ik er niet boos om worden."
picture

US Open | Gauff laat Arthur Ashe Stadium ontploffen door rally van 40 slagen te winnen

Vreedzame manier

"Ik sta er zelf ook voor om de dingen te zeggen die je vindt en uit te komen waar je voor staat", vervolgde de kersverse finalist. "Dit is op een vreedzame manier gebeurd. Dus nogmaals, ik kan er niet boos om worden."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie