Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Cincinnati | Venus Williams verslaat op haar 43ste met Kudermetova speelster uit toptwintig

Kevin van Nunen

Geupdate 15/08/2023 om 09:33 GMT+2

Venus Williams heeft laten zien dat ze het tennissen nog altijd niet is verleerd. De inmiddels 43-jarige grootheid won niet alleen haar partij in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Cincinnati, maar deed dat ook nog eens door Veronika Kudermetova te verslaan. Venus versloeg de speelster uit de toptwintig met 6-4 7-5.

Wimbledon | Venus Williams komt lelijk ten val bij rentree en blesseert haar knie

Venus was op basis van haar ranking niet goed genoeg voor deelname aan het hoofdtoernooi, maar kan uiteraard iedere wildcard krijgen die ze wil. Het leek er niet direct op dat er een stunt in de lucht hing, want de Amerikaanse startte slecht.
Ze kwam met 1-4 achter en keek in de tweede set zelfs tegen een 1-5 achterstand aan, maar knokte zich tot twee keer toe terug waarmee de overwinning een feit was. Puur op basis van de cijfers klinkt 6-4 7-5 tegen Kudermetova niet direct bijzonder, maar het verhaal erachter is dat wel degelijk.
picture

US Open | Laatste Sister Act! Venus en Serena Williams verliezen in eerste ronde dubbelspel

US Open

Kudermetova staat namelijk dik in de toptwintig van de WTA-ranglijst, waarmee Venus op haar 43ste nog eens een echte topper versloeg. Het was alweer vier jaar geleden dat ze zo’n hoog ingeschaalde tegenstandster wist te verslaan.
Venus maakte eerder deze zomer haar rentree in Rosmalen, kwam in actie op Wimbledon (nederlaag in de eerste ronde tegen Elina Svitolina) en het kan haast niet anders of de zevenvoudig Grand Slam-kampioene is over twee weken ook van de partij als de US Open van start gaat.
picture

US Open | Serena neemt op emotionele wijze afscheid van haar fans en tennis

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie