Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Mats Wilander over voorbereiding Novak Djokovic - "Novak is een totaal ander wezen"

Bauke van Elk

Gepubliceerd 27/06/2024 om 16:28 GMT+2

Novak Djokovic blijft verbazen met zijn ongeëvenaarde toewijding en prestaties op de tennisbaan. Mats Wilander, Eurosport tennis-expert, werpt een blik op Djokovic' unieke benadering van het spel en zijn voortdurende zoektocht naar perfectie. De nummer twee van de wereld zei dat hij alleen aan WImbledon zal deelnemen als hij fit genoeg is om 'ver te komen in het toernooi.'

Wimbledon | Djokovic verslaat Sinner in derde set tiebreak en bereikt 35e Grand Slam-finale

Djokovic werd gesignaleerd in Londen en gaf uitleg over zijn kansen. "Ik ben hier niet gekomen om een ​​paar rondes te spelen", zei hij tegen BBC Sport. "Als ik weet dat ik dicht bij mijn maximum of op mijn maximum kan spelen, dan zal ik spelen. Zo niet, dan geef ik iemand anders een kans om te spelen."
"Het is zo verrassend om Novak in Londen te zien, slechts enkele dagen voor Wimbledon, zonder te weten of hij zal spelen," zegt Mats Wilander in een voorbeschouwend interview met Eurosport.
picture

Wimbledon | Alcaraz plaatst na prachtige rally beslissende break - Djokovic koelt woede op netpaal

Mentaliteit van Djokovic

Wilander is onder de indruk van Djokovic: "Dit toont opnieuw zijn grootsheid, hij blijft ons vertellen dat hij elke dag als een nieuwe dag ziet. Hij kijkt niet naar de nummer één van de wereldranglijst of naar het winnen van de meeste Grand Slam-titels."
"Zoals ik het begrijp, voelt hij dat hij naar Wimbledon moet om in die competitieve geest te komen, zich voor te bereiden en klaar te zijn voor wat waarschijnlijk het meest waardevolle toernooi in zijn carrière is: Wimbledon."
picture

Roland Garros | Novak Djokovic richt zich op na figuurlijke knieval - wint weer na vijf zware sets

Verschil met Nadal

Waar Rafael Nadal zich op een bepaalde manier voorbereidt op de Spelen in Parijs, heeft Djokovic een andere benadering nodig volgens Wilander. "Hij zal niet kunnen verdedigen als hij thuisblijft en tegen andere spelers speelt of als hij iemand uitnodigt, omdat hij niet de beste spelers ter wereld kan uitnodigen; die spelen op Wimbledon."
"Ik denk dat in die competitieve geest zijn en oefenen tegen dat niveau hem veel beter zal voorbereiden voor de Olympische Spelen, zelfs als dat op gravel is. Voor Novak is de ondergrond minder belangrijk. De omgeving en de tegenstand die hij heeft in zijn oefenpartners zijn belangrijker."
picture

Roland Garros | Djokovic kampt vroeg in tweede set met pijn aan knie - fysio op de baan

Een ander wezen

Na zijn blessure op Roland Garros al zo snel terugkeren is bijna buitenaards, aldus Wilander. "Novak is een geheel ander wezen. Zijn grootheid ligt in zijn vermogen om altijd op te komen dagen en bijvoorbeeld te proberen Francis Tiafoe te verslaan in een oefenset."
"Dat is Novak, en het is voor ons allemaal heel moeilijk om precies te begrijpen wat hij probeert te doen en hoe hij zulke prestaties en verwezenlijkingen behaalt. Maar dat is het mysterie dat Novak Djokovic heet. En toevallig is dat mysterie de grootste speler aller tijden."

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie