Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Mats Wilander voorziet nieuwe strijd tussen Jannik Sinner en Carlos Alcaraz op gras

Bauke van Elk

Gepubliceerd 27/06/2024 om 15:34 GMT+2

Over een paar dagen is het weer zo ver. Na een indrukwekkend Roland Garros is het nu tijd om het heilige gras van Wimbledon te betreden. De internationale tennistop komt samen in Engeland om de liefhebbers te voorzien van grandioze partijen. Eurosport beschouwt voor met expert Mats Wilander. Hij voorziet wederom een grote rol voor titelhouder Carlos Alcaraz met daarbij concurrent Jannik Sinner.

Wimbledon | Alcaraz schrijft historie met winst op Djokovic – pakt Grand Slam af van lid Grote Drie

Na zijn winst vorig jaar heeft Wilander sowieso een lichte favoriet voor de eindwinst: "Ik denk dat Carlos Alcaraz hoogstwaarschijnlijk als favoriet wordt beschouwd vanwege wat er vorig jaar gebeurde, toen hij Novak Djokovic in vijf sets versloeg."
De Zweed licht verder toe: "Hij heeft zichzelf en de andere spelers in de kleedkamer en de rest van de wereld al laten zien dat hij na het gravelseizoen Roland Garros kon winnen."
picture

Wimbledon | Alcaraz plaatst na prachtige rally beslissende break - Djokovic koelt woede op netpaal

Uren maken op gras

De Eurosport-expert gaat verder over zijn prestaties op Roland Garros en linkt deze aan zijn kansen op Wimbledon. Dit toont aan dat hij niet per se veel wedstrijden nodig heeft, maar wel uren op een grasbaan. Daarom denk ik dat hij, hoogstwaarschijnlijk, een lichte favoriet is."
"Ik denk dat Alcaraz waarschijnlijk geen probleem zal hebben tegen spelers die de bal in het spel houden op een grasbaan, die rondrennen en hem dwingen allerlei verschillende slagen te maken. Zijn veelzijdigheid is zo groot wanneer hij de tijd heeft."
picture

Wimbledon | Droomfinale Carlos Alcaraz-Novak Djokovic een feit - Spanjaard kleineert Daniil Medvedev

Onderschat Sinner niet

Hoewel Wilander Alcaraz als lichte favoriet ziet, kan hij niet om de kwaliteiten van Jannik Sinner heen. "Houd in gedachten dat Jannik Sinner de kwartfinales heeft gehaald."
"Hij heeft al de halve finales van Wimbledon bereikt en nu Halle gewonnen, dus hij weet hoe hij moet winnen. Hij gelooft in zichzelf," aldus Wilander.

Sinners kwaliteiten op gras

Wilander ziet specifieke kwaliteiten bij Sinner wanneer het gaat om zijn winstkansen op het gras in Engeland. Hij bespeurt zelf een voordeel ten opzichte van de concurrent: "Sinner blijkt een uitstekende returner te zijn."
"Ik denk dat het voor hem tegen spelers als Hubert Hurkacz of Jan-Lennard Struff makkelijker is omdat zijn service waarschijnlijk nog steeds een groter wapen is dan die van Carlos Alcaraz," besluit Wilander.
picture

Wimbledon | Sinner knalt door en laat Schwartzman geen schijn van kans

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie