Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Van Rijthoven doet ondanks pijnlijke elleboog toch mee aan kwalificaties

Maurits ten Kate

Geupdate 20/06/2024 om 13:44 GMT+2

Tim van Rijthoven zal ondanks zijn blessureperikelen toch van de partij zijn tijdens de kwalificaties voor Wimbledon. De geboren Roosendaler kreeg vorige week een wildcard voor het toernooi van Rosmalen, de plek waar hij twee jaar geleden zo verrassend won, maar in de eerste ronde moest hij zich al gewonnen geven. Desondanks gaat de Nederlander het toch weer proberen in Londen.

Tim van Rijthoven hoopt snel zijn rentree te maken

Foto: Getty Images

Van Rijthoven beleefde twee jaar geleden de zomer van zijn tennisleven. Op Rosmalen won de Roosendaler uit het niets de titel door o.a. Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime en Daniil Medvedev te verslaan.
Vervolgens kreeg van Rijthoven voor zijn geweldige prestaties een wildcard voor het grootste Grand Slam van het jaar en bereikte daar ook nog eens de vierde ronde, waar hij door de latere winnaar Novak Djokovic moest worden afgestopt.
Sindsdien is het echter kommer en kwel voor de Nederlander, die meer bij de fysio zit als ballen slaat op de baan. Hij heeft al jaren last van een pijnlijke elleboog en ook vorige week speelde die blessure in zijn partij tegen Zizou Bergs hem weer parten. Desondanks gaat hij de kwalificaties dus wel een kans geven.
picture

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Van Rijthoven op eigen kracht set wint van Djokovic

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie