Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Djokovic heeft moeite met servicekanon Hurkacz, maar wint in vier sets

Tobias Kappelle

Geupdate 10/07/2023 om 17:42 GMT+2

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon ten koste van Hubert Hurkacz. De wedstrijd was gisteren al begonnen, maar kon vanwege de tijd niet afgemaakt worden. Lange tijd had Djokovic het erg lastig met de sterk serverende Pool, maar uiteindelijk was de recordkampioen in vier sets toch de beste. Het werd 7-6 7-6 5-7 6-4.

Wimbledon | Djokovic heeft moeite met servicekanon Hurkacz, maar wint in vier sets

Djokovic begon de dag met een 2-0 voorsprong in sets. Daarmee leek de opdracht gemakkelijker dan hij was. Beide sets werden namelijk middels een tie-break gewonnen en Djokovic kon Hurkacz niet een keer breken. Ook in de derde set zette deze trend zich door.
Lange tijd bleven de twee spelers hun service behouden tot het 6-5 voor Hurkacz was. De Pool forceerde twee breekkansen en sloeg bij de tweede mogelijkheid toe.

Eerste servicebreak Djokovic in vierde set

In de vierde set was het juist Djokovic die voor het eerst in de wedstrijd een breek plaatste. Bij een 3-3 stand kraakte de Serviër eindelijk de code en daarmee was de wedstrijd beslist.
Djokovic kwam niet meer in de problemen op eigen service maakte het karwei met een lovegame af.
picture

Wimbledon | Curieus moment - Djokovic hangt in de touwen na volley met effect van Hurkacz

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie