Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | “Gauff en Osaka zeggen al een lange tijd dat ik op dit niveau thuishoor” - Christopher Eubanks

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 12/07/2023 om 15:12 GMT+2

Christopher Eubanks maakt op 27-jarige leeftijd een absolute doorbraak mee in zijn carrière. De boomlange Amerikaan brak voor het eerst door de grens van de top honderd na het bereiken van de kwartfinale in Miami. Eubanks won op het gras in Mallorca zijn eerste ATP-toernooi en momenteel staat hij in de kwartfinale van Wimbledon. Waar gaat deze opmars heen?

Hoogtepunten Eubanks - Tsitsipas - Wimbledon

Eubanks is na zijn geweldige overwinning op Stefanos Tsitsipas al negen partijen op rij ongeslagen. Hij wist zich terug te knokken van een 2-1 in sets achterstand en met name zijn kiezelharde slagen maakten veel indruk bij het tennispubliek. Eubanks speelde vijf keer een tiebreak op Wimbledon en hij won ze allemaal overtuigend. Hij neemt het woensdagmiddag op tegen Daniil Medvedev.
Eubanks geeft aan dat de support van Coco Gauff en Naomi Osaka hem het vertrouwen hebben gegeven om ver te komen op Wimbledon. “Coco en Naomi zeggen al een hele tijd tegen mij dat ik op dit niveau thuishoor. Ik heb me vaak afgevraagd of ik consistent genoeg ben om op dit niveau te spelen. Ik weet dat ik spelers in de problemen kan brengen, maar ik had niet het geloof dat ik dit wedstrijd na wedstrijd kon doen.”
picture

Wimbledon 2023 - Highlights - Kenin - Gauff

Gauff en Osaka

Eubanks laat weten dat hij heel veel inspiratie haalt uit Gauff en Osaka. “Als ik bij hen ben en zij spreken over hun geloof in mij dan doet dit wel iets met je. Ik voel me eigenlijk een beetje een vreemd eend in de bijt als zij praten over hun doelen of wat ze voelen als ze de baan op gaan. Coco en Naomi zijn mentaal anders dan ik en veel meer zelfverzekerd.”
picture

Hoogtepunten Eubanks - Norrie - Wimbledon

Winners

Eubanks sloeg tot de kwartfinale maar liefst 247 winners op Wimbledon en dat is het meeste aantal sinds 1992. “Ik denk dat het nu langzaam begint door te dringen dat ik op het hoogste niveau kan spelen en dat ik hier thuishoor. Ik moet ervoor gaan en geloven in mezelf wat het resultaat ook is. Ik moet zeggen dat het wel een soort waas is geweest sinds mijn eindzege in Mallorca en de kwartfinale nu in Londen.”
“Ik heb nog niet de tijd gehad om deze geweldige resultaten te bevatten en een plekje te geven. Ik speelde in Mallorca en ik wist mijn loting al voor Wimbledon. Mijn focus verschoof dus een beetje van wedstrijd naar wedstrijd. Er was geen tijd om even achterover te leunen en na te denken wat er is veranderd. Ik heb zeker nieuwe lessen geleerd en ik ga alles binnenkort relativeren”, aldus Eubanks.
picture

Roland Garros | Eubanks raakt Rune hard met volley aan het net

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie