Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | “Het voelt geweldig om deze kleine zege naar Oekraïne te brengen” - Elina Svitolina

Wesley Schreurs

Geupdate 10/07/2023 om 12:00 GMT+2

Elina Svitolina boekte zondag een prachtige overwinning op Victoria Azarenka in de vierde ronde van Wimbledon. De Oekraïense staat voor de tweede keer in haar loopbaan in de kwartfinale van het heilige grastoernooi, maar het scheelde weinig of haar Belarussische opponente was er met de winst vandoor gegaan. Svitolina vertelde dat ze veel inspiratie haalde uit haar thuisland om te blijven knokken.

Hoogtepunten Azarenka - Svitolina - Wimbledon

De 28-jarige Svitolina is pas drie maanden weer actief op de tour, nadat ze was bevallen van haar eerste kind, maar ze staat inmiddels in haar tweede Grand Slam-kwartfinale op rij. De pupil van Raemon Sluiter won ook het toernooi van Strasbourg in aanloop naar Roland Garros en het mag gezegd worden dat ze bezig is aan een ongelooflijke comeback.
Svitolina moest in de vierde ronde van Wimbledon af zien te rekenen met angstgegner Azarenka, van wie ze alle vijf de eerdere ontmoetingen verloor. Het leek er lange tijd op dat Svitolina opnieuw het onderspit moest delven, want ze stond een set en 2-0 achter. De met een wildcard toegelaten moeder kwam echter waanzinnig terug en uiteindelijk zegevierde ze met 11-9 in de derde set supertiebreak.
picture

Wimbledon | Elina Svitolina en Raemon Sluiter door naar vierde ronde na winst op Sofia Kenin

Inspiratie

Svitolina kreeg na afloop van haar overwinning een staande ovatie van het publiek. “Ik denk dat dit na de geboorte van onze dochter het op een na gelukkigste moment van mijn leven is. Het was een extreem zware wedstrijd en ik stond natuurlijk met 2-0 achter in de tweede set. Ik hoorde iedereen in het stadion mij aanmoedigen en ik kon werkelijk bijna huilen”, zei Svitolina.
“Ik had het echt heel erg moeilijk, want ik wilde zo graag winnen. Ik probeerde te knokken voor elk punt en een manier te vinden om de partij om te draaien. Jullie hebben me vandaag extra inspiratie gegeven en ik dacht ook aan de mensen thuis in Oekraïne. Ik weet dat ze naar me kijken en wat het voor hen betekent.”

Oekraïne

Svitolina moet haar best doen om haar tranen te bedwingen als ze verder gaat over de mensen in Oekraïne. “Het zijn zulke moeilijke tijden in mijn thuisland en deze overwinning is een moment waarop ze weer wat geluk met elkaar kunnen delen. Ik voel die verantwoordelijkheid en ik voel natuurlijk meer druk als ik tegen een Russische of Belarussische tegenstandster speel.”
“Het betekent zoveel om dit soort magische overwinningen te behalen. Ik moet gewoon blijven vechten en proberen elk punt te winnen. Ik heb de wedstrijd op mijn eigen manier gewonnen en het voelt geweldig om deze kleine overwinning naar Oekraïne te brengen”, aldus een geëmotioneerde Svitolina en ook haar coach Sluiter kon het niet helemaal droog houden.
Svitolina bereikte met een halve finale in 2019 haar beste resultaat op Wimbledon. Als ze deze prestatie wil evenaren dan zal ze dinsdag moeten winnen van nummer één van de wereld Iga Swiatek.
picture

Roland Garros | Trotse Raemon Sluiter in tranen om Elina Svitolina – “Ik geef heel veel om haar”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie