Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | “Ik probeer Nadal op mentaal gebied te kopiëren” - Mirra Andreeva over succes

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 10/07/2023 om 12:04 GMT+2

Er kan niet genoeg gesproken worden over Mirra Andreeva. De 16-jarige tienerster speelt maandag tegen Madison Keys voor een plek in de kwartfinale van Wimbledon. Andreeva wordt door sommige tennisliefhebbers vergeleken met Emma Raducanu, want de Britse won als 18-jarige en qualifier de US Open van 2021. Andreeva probeert echter niet te veel te denken aan die vergelijking.

Wimbledon | 16-jarige Mirra Andreeva in twee sets klaar met Anastasia Potapova

Andreeva prees de “geweldige” US Open-overwinning van Raducanu, maar ze wil niet denken aan eenzelfde resultaat. De gelijkenissen tussen de twee jonge speelsters zijn opvallend groot: ze zijn allebei op jonge leeftijd enorm getalenteerd, ze bereiken de vierde ronde in hun eerste optreden op Wimbledon en ze hebben hetzelfde speltype.
Andreeva versloeg in de derde ronde Anastasia Potapova en daardoor werd ze de jongste speelster sinds Coco Gauff (2019) die de vierde ronde van Wimbledon bereikte. Andreeva wisselt aanvallend spel moeiteloos af met geweldige verdedigende kwaliteiten, een soort countertennis. Raducanu toonde een soortgelijk spelpatroon toen ze verassend, maar zeer verdiend, de US Open op haar naam schreef.

Raducanu

Andreeva sprak na haar gewonnen derde ronde wedstrijd tijdens de persconferentie over Raducanu. “Het is natuurlijk geweldig wat voor prestatie ze leverde met het winnen van de US Open-titel in 2021. Iedereen was onder de indruk en ik denk zij zelf ook. Je door de kwalificaties heen slaan en dan op 18-jarige leeftijd een Grand Slam winnen, het is ongelooflijk knap.”

Gedachtes

Andreeva sloeg zich tijdens Roland Garros door de kwalificaties en Gauff moest er aan te pas komen om haar te stoppen in de derde ronde. De goedlachse Russische haalde ook het hoofdtoernooi van Wimbledon als qualifier en nu staat ze dus zelfs in de vierde ronde. “Ik probeer er niet te veel aan te denken, want ik denk dat die gedachten me gaan storen. Ik probeer elke wedstrijd zo goed mogelijk te spelen en ik denk niet na over in welke ronde ik speel of wie mijn tegenstandster is.”
picture

Laver Cup | Bekijk samenvatting van laatste partij Federer - dubbel met Nadal

Federer en Nadal

Andreeva geeft aan dat ze inspiratie haalt uit twee grootheden in de tennissport: Roger Federer en Rafael Nadal. “Ik zal altijd Federer blijven bewonderen en hij was mijn favoriete speler. Maar ik was echt onder de indruk van Nadal toen hij de Australian Open en Roland Garros vorig jaar won. Hij kwam namelijk net terug van een lange blessure en dan win je op een geweldige manier twee Grand Slam-titels op rij.”
“Ik probeer Nadal op mentaal gebied soms te kopiëren en na te denken wat hij op bepaalde momenten in een wedstrijd zou doen. Ja, ik kan zeggen dat hij een groot voorbeeld voor mij is. Ik heb na Parijs ook een behoorlijk lang gesprek met mezelf gehad. Ik heb een aantal beslissingen genomen waarvan ik denk dat ze belangrijk voor me zijn en tot nu toe werkt het”, aldus Andreeva die nog niet verder op deze beslissingen wilde ingaan.
picture

Roland Garros | “Ik wil 25 Grand Slams winnen” - Mirra Andreeva gevraagd naar haar droom

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie