Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Keys vecht zich terug uit geslagen positie en beëindigt sprookje Andreeva

Wesley Schreurs

Geupdate 10/07/2023 om 14:57 GMT+2

Madison Keys heeft het Wimbledon-sprookje van Mirra Andreeva beëindigd. De 28-jarige Amerikaanse kwam terug van een 3-6 1-4 en 30-40 achterstand om de wedstrijd er met 3-6 7-6 (4) 6-3 nog uit te trekken. Het is de tweede keer dat Keys de laatste acht op het heilige grastoernooi van London weet te bereiken.

Wimbledon | Keys vecht zich terug uit geslagen positie en beëindigt sprookje Andreeva

Keys kende een aantal mindere jaren, maar langzaam begint ze haar beste tennis weer te vinden. De huidige nummer achttien van de wereld beleefde haar doorbraakjaar in 2015, want toen haalde ze de halve finale op de Australian Open en de kwartfinale op Wimbledon. Het bereiken van de US Open-finale in 2017 is tot nog toe haar grootste prestatie.
Keys wist op voorhand dat ze een grote uitdaging kon verwachten met de pas 16-jarige Andreeva. De tienerster speelde namelijk geweldig tennis op Wimbledon en de schijnwerpers waren flink op het jonge talent gericht. Keys ondervond het fantastische spel van Andreeva al snel in de partij, want nadat ze nog wel op 2-0 kwam, boog de Russische de eerste set om naar 6-3 in haar voordeel.

Comeback

Keys kon het in het begin van de tweede set ook niet bolwerken tegen de sterk spelende Andreeva. De voormalig nummer zeven van de wereld werd gelijk gebroken en bij 1-4, 30-40 leek de beslissende break gemaakt te worden. Keys kwam echter met een geweldige backhandwinnaar langs de lijn op de proppen en ze brak de volgende game haar tegenstandster meteen terug.
De twee speelsters kwamen verder niet meer in de problemen op eigen service, dus een tiebreak moest de beslissing brengen. De ervaring van Keys gaf daarin de doorslag, want ze speelde net wat slimmer en geduldiger op de belangrijke punten. Andreeva was zichtbaar flink aangeslagen van het setverlies en in de derde set begon ze meer onnodige fouten te maken. Keys kwam dan ook snel met 3-0 voor en deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie