Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Medvedev komt inzinking te boven en verslaat toernooiverrassing Eubanks

Menno Waebeke

Geupdate 12/07/2023 om 19:36 GMT+2

Daniil Medvedev heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De nummer drie van de wereldranglijst was met 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 (4) en 6-2 te sterk voor de verrassing van het toernooi, Christopher Eubanks. Medvedev leek de partij volledig weg te geven, maar ging na een dramatische tweede set steeds beter spelen tegen de Amerikaanse publiekslieveling.

Wimbledon | Medvedev komt inzinking te boven en verslaat toernooiverrassing Eubanks

Daniil Medvedev begon uitstekend aan zijn kwartfinale tegen Christopher Eubanks en had een antwoord op het offensieve spel van de Amerikaan. In de tweede set begon de partij echter volledig te kantelen. Medvedev serveerde matig, maakte veel fouten en leek overrompeld door de man die eerder dit jaar nog buiten de top 100 was te vinden.
Ook de derde set was Medvedev bij vlagen geen schim van zichzelf, maar de Rus had wel enkele aankopingspunten om zijn toernooi in Londen nog te redden. Eubanks kwam op een 2-1-voorsprong in sets en leek op poleposition te liggen voor wederom een sensatie.

Sterke service Medvedev

In de derde set was Medvedev echter weer volledig bij de les. De nummer drie van de ATP-ranking verloor slechts een punt op zijn eigen service, maar aangezien Eubanks ook sterk bleef serveren, gingen de mannen op naar een tiebreak. In die tiebreak had Medvedev licht de overhand en dus moest een vijfde set uitsluitsel geven.
In de laatste set leek de tank leeg bij Eubanks. Medvedev kwam al snel op een dubbele break voorsprong en de Amerikaan zag de spreekwoordelijke bui al hangen, hij verloor de set met 6-2 en zijn Wimbledon-sprookje kwam ten einde. Eubanks was nog nooit eerder verder gekomen dan de tweede ronde, maar versloeg dit jaar met ijzersterk spel onder anderen Cameron Norrie en Stéfanos Tsitsipás.
Medvedev neemt het vrijdag in een strijd om een finaleplek op tegen de winnaar van de partij tussen de nummer één van de wereld Carlos Alcaraz of de Deen Holger Rune. De andere halve finale op Wimbledon gaat tussen Novak Djokovic en Jannik Sinner.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie