Wimbledon | Novak Djokovic zonder grote problemen door naar derde ronde - winst op Jordan Thompson in 3 sets

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/07/2023 om 21:48 GMT+2

Novak Djokovic ligt nog steeds op koers om voor een achtste keer Wimbledon te winnen. De kersvers winnaar van Roland Garros en recordhouder met 23 Grand Slam-titels had in zijn tweederondepartij soms wat moeizame momenten tegen Jordan Thompson, maar uiteindelijk werd de Australiër in drie sets aan de kant gezet.

Wimbledon | Djokovic zonder grote problemen door naar derde ronde - winst op Thompson in 3 sets

In de eerste set was Thompson vooral nerveus; het Centre Court en de mogelijkheid een speciale wedstrijd te spelen tegen misschien wel de beste speler aller tijden zorgden ervoor dat de Australiër zijn zenuwen niet altijd in bedwang had. Bij een stand van 3-2 kreeg de Serviër de mogelijkheid door de opslag van zijn tegenstander te breken, deze pakte Nole meteen. Even later was de set met 6-3 binnen.
In de tweede set slopen er af en toe wat slordigheden in bij de speler die in 2017 voor het laatst een partij verloor op het Londense gras (in 2020 ging Wimbledon niet door). Thompson kreeg ook echt wel kansen om het initiatief te nemen in het tweede bedrijf, maar greep deze niet. In de tie-break was Djokovic weer zijn klinische zelf.
Ondanks de 2-0 achterstand in sets was de veer nog niet per se gebroken bij de aanvallende Australiër, die probeerde iedere kans om naar het net te komen te benutten. Ook in de derde set ging het lang gelijk op, maar Djokovic kon in de twaalfde game toch een breekkans creëren. Gelijk een wedstrijdpunt dus, waarna het meteen over en sluiten was.