Wimbledon | Rybakina komt zwakke eerste set te boven en plaatst zich voor de tweede ronde

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 04/07/2023 om 17:11 GMT+2

Elena Rybakina moest even warmdraaien, maar de titelverdedigster is door naar de tweede ronde op Wimbledon. De Kazachse won van Shelby Rogers met 4-6 6-1 6-2 en ze hoopt te groeien gaandeweg het Grand Slam-toernooi. Rybakina speelde slechts twee graswedstrijden in aanloop naar Wimbledon vanwege een langdurige ziekte.

Rybakina veroverde vorig jaar haar eerste Wimbledon-titel door Ons Jabeur in de finale te verslaan. De huidige nummer drie van de wereld komt met haar powerspel goed uit de voeten op het snelle gras, maar in de openingsset moest ze nog zichtbaar even wennen. Rybakina werd gelijk gebroken en die break kwam ze de rest van de eerste set niet meer te boven.
Rybakina verloor in de openingsset slechts één punt op haar eerste service, maar op haar tweede service was ze erg kwetsbaar door maar 27 procent van de punten te winnen. Dit veranderde in het tweede bedrijf, want ze begon met een veel hoger eerste service percentage te serveren. Rybakina won steeds meer rally’s en Rogers kreeg steeds minder grip op de wedstrijd.

Wimbledon | Rybakina komt terug na zwakke eerste set en wint eerste Grand Slam

Oude niveau

Rybakina toonde in set twee en drie haar oude niveau van vorig jaar tijdens Wimbledon. De 24-jarige speelster sloeg steeds meer aces en ze verloor nog maar vijf punten over de rest van de partij op haar service. Rogers kon het hoge niveau van haar tegenstandster niet meer bijbenen en Rybakina maakte koeltjes de wedstrijd af. Ze neemt het in de tweede ronde op tegen Alize Cornet of lucky loser Nao Hibino.

Wimbledon | Rybakina heeft vertrouwen ondanks gebrek aan ritme - "Hopelijk kan ik dat hier opdoen"