Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Sabalenka in een uurtje klaar met Udvardy, favoriete treft Gracheva of Giorgi

Menno Waebeke

Geupdate 04/07/2023 om 21:48 GMT+2

Aryna Sabalenka heeft zich dankzij een 6-3, 6-1-overwinning op Panna Udvardy eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde op Wimbledon. De Belarussische was in iets meer dan een uur klaar met de huidige nummer 82 van de wereld. Udvardy maakte haar tweede opwachting in Londen, maar de jonge Hongaarse was niet opgewassen tegen het geweld van Sabalenka.

Wimbledon | Sabalenka in een uurtje klaar met Udvardy, favoriete treft Gracheva of Giorgi

Sabalenka won nog nooit op Wimbledon, maar de huidige nummer twee van de wereld hoopt dit jaar dan toch eindelijk eens verder te komen dan de halve finale, die ze in 2021 bereikte. Sabalenka begon dan ook scherp en gaf haar opponent Panna Udvardy geen seconde het geloof dat er iets te halen viel.
De eerste set moest Sabalenka nog drie games aan haar Hongaarse tegenstander laten, maar in de tweede set schakelde de Belarussische nog een tempo bij. Udvardy behield haar eigen service in het begin, maar moest na de 1-1 elke game aan de favoriete laten.
Sabalenka gaat het in de tweede ronde opnemen tegen Camila Giorgi of Varvara Gratsjeva. Beide speelsters konden nog niet in actie komen tijdens Wimbledon vanwege de aanhoudende regen in Londen. Door het slechte weer werd ook de partij van Tallon Griekspoor stilgelegd. Gijs Brouwer en Botic van de Zandschulp zetten voorlopig nog helemaal geen voet op de baan.

Waar kijk je?

Vanaf maandag 3 t/m zondag 17 juli strijden de beste tennissers voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie