Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Svitolina wint ‘battle of the moms’ van Azarenka en staat in kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/07/2023 om 22:08 GMT+2

Na het sprookje op Roland Garros is bij Wimbledon sprake van een nieuw sprookje van Elina Svitolina. De Oekraïense staat, onder leiding van coach Raemon Sluiter, wederom in de kwartfinale. Svitolina was in een spannende vierderondepartij nipt te sterk voor Victoria Azarenka. De beslissing viel pas na een match-tiebreak met kansen over en weer: 2-6 6-4 7-6(9).

Wimbledon | Svitolina wint ‘battle of the moms’ van Azarenka en staat in kwartfinale

Svitolina kende geen goede start en dus deelde Azarenka in de eerste set de lakens uit, maar tijdens Roland Garros onderstreepte ze een echte vechtjas te zijn en dat bleek maar weer. Wat hielp was dat haar forehand in de tweede set beter begon te draaien, waardoor steeds vaker een antwoord volgde.
Azarenka won de punten niet langer gemakkelijk en moest zelfs in de achteruit, waar Svitolina van kon profiteren. Het leek zelfs even een kwestie van erop en erover, want in de derde set was het binnen de kortste keren 3-0, maar toen moest het mooiste van de ‘battle of the moms’ nog volgen.
picture

Roland Garros | Trotse Raemon Sluiter in tranen om Elina Svitolina – “Ik geef heel veel om haar”

Weer tranen bij Sluiter

Svitolina werd pas half oktober moeder van een dochter, de zoon van Azarenka is al wat ouder, maar het was prachtig om te zien waar beide vrouwen zondagavond op court 1 toe in staat waren. Het publiek genoot van een prachtige strijd en de mooie punten die elkaar opvolgden.
Aan die mooie punten kwam pas in de match-tiebreak een einde, simpelweg omdat bij 11-9 een verschil van twee was bereikt door Svitolina. Eerder in de beslissende game keek ze nog tegen een achterstand aan. Misschien dat Sluiter daarom na het matchpoint wel tot tranen toe was geroerd en niet kon geloven wat er zojuist was gebeurd.
Svitolina neemt het in de kwartfinale op tegen Swiatek, die ook drie sets nodig had om zich kwartfinaliste te mogen noemen.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie