Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Swiatek neemt twijfels weg met eenvoudige zege op Zhu in eerste ronde

Menno Waebeke

Geupdate 03/07/2023 om 18:30 GMT+2

Iga Swiatek heeft zich maandagmiddag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Voorafgaand aan het toernooi waren er enige twijfels over de fitheid van de huidige nummer een van de wereld, maar die twijfels lijken na een eenvoudige zege (6-1, 6-3) op de Chinese Zhu Lin verleden tijd te zijn. Swiatek treft in de tweede ronde de Martina Trevisan of Sara Sorribes Tormo.

Wimbledon | Swiatek neemt twijfels weg met eenvoudige zege op Zhu in eerste ronde

Swiatek kampte in de aanloop naar Wimbledon onder andere nog met koorts en leek ook niet helemaal scherp te beginnen aan haar missie in Londen. In haar eerste servicegame gaf ze direct een breakpoint prijs, maar Zhu wist die niet te benutten. In de games daarna ging het echter steeds vlotter lopen bij de 22-jarige Poolse.
Zhu verloor haar eigen service met een lovegame van Swiatek en binnen een half uur was de eerste set voorbij. In de tweede set begon de Chinese nummer 34 van de wereld wat beter te spelen, maar ze was uitendelijk toch niet opgewassen tegen de machtige slagen van de winnaar van Roland Garros.

Geen bagels

Waar ze tijdens Roland Garros nog de bagels aaneenreeg bleven de perfecte sets maandag voor Swiatek uit. Zhu wist in de tweede set uitendelijk drie keer op het scorebord te komen, maar de partij werd uiteindelijk in nog geen anderhalf uur beslecht.
In de volgende treft Swiatek de winnaar van de partij tussen de Italiaanse Martina Trevisan of de Spaanse Sara Sorribes Tormo, die wedstrijd staat later deze maandag op de rol.

Waar kijk je?

Vanaf maandag 3 tot en met zondag 17 juli strijden de beste tennissers voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie