Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Alcaraz, Djokovic en Sinner gaan strijd aan op gras - kijk live op Eurosport en HBO Max!

Kevin Van Nunen

Geupdate 01/07/2024 om 14:51 GMT+2

Als de sportzomer 2024 ergens van in het teken staat… is het tennis! Met Roland Garros, Wimbledon, de Olympische Spelen, US Open en Laver Cup zijn het drukke tijden voor de favorieten. Tussen maandag 1 en zondag 14 juli is het tijd voor… Wimbledon! Mis geen bal, geen aardbei en zelfs geen regenpauze dankzij Eurosport en HBO Max. Kraaien Carlos Alcaraz en Iga Swiatek ook in Londen weer victorie?

Wimbledon | Alcaraz schrijft historie met winst op Djokovic – pakt Grand Slam af van lid Grote Drie

Van de vier Grand Slams is Wimbledon natuurlijk de meest prestigieuze van allemaal. Het was dan ook zeer goed nieuws dat Eurosport en HBO Max erin zijn geslaagd om de tv-rechten te verlengen. Ook de komende jaren ben je voor Wimbledon – en alle andere Grand Slams – bij Eurosport op het juiste adres. Nieuw is dat je met ingang van de editie van 2024 ook terechtkunt op HBO Max voor Wimbledon!
Wil jij kijken of Carlos Alcaraz zijn titel verdedigt, volgen of Novak Djokovic is hersteld van een toch wel vervelende blessure aan zijn knie (opgelopen tijdens Roland Garros) en of Jannik Sinner zijn status als nieuwe nummer één van de wereld weet te bevestigen? Dan ben je bij Eurosport en HBO Max aan het juiste adres!
picture

Wimbledon | Alcaraz plaatst na prachtige rally beslissende break - Djokovic koelt woede op netpaal

Griekspoor weer tegen Sinner?

Ook kun je via onze tv-zender en streamingplatform natuurlijk in de gaten houden of Tallon Griekspoor voor een stunt kan zorgen. Als Griekspoor enkele overwinningen boekt, is de kans overigens groot dat hij opnieuw tegenover Sinner komt te staan… voor de zoveelste keer dit seizoen! Ook Botic van de Zandschulp is van de partij.
Ook de vrouwen volg je op de voet. Iga Swiatek is min of meer onverslaanbaar op gravel, maar op het heilige gras lukte het nog nooit. Swiatek jaagt op haar eerste kroon – haar beste resultaat tot dusver is een kwartfinale – en de concurrentie liegt er niet om. Elena Rybakina weet zelfs al wat het is om in Londen met de hoofdprijs in je handen te staan…
picture

Wimbledon | Hevige emoties bij Ons Jabeur - tweede verloren finale hakt erin

Eerste keer Swiatek of eindelijk Jabeur?

Maar vlak ook Coco Gauff, Aryna Sabalenka en Ons Jabeur niet uit. De Tunesische gaat voor haar derde finale op rij. En die derde finale moet dan haar eerste eindzege opleveren. Vorig jaar was Jabeur er al o zo dichtbij, maar ze kwam net tekort tegen Marketa Vondrousova. Ze huilde tranen met tuiten na haar nederlaag.
De Tsjechische zorgde op haar beurt voor een grote verrassing door als eerste ongeplaatste speelster Wimbledon te winnen. Helaas kampt Vondrousova weer met veel blessureleed, waardoor ze zeker niet als favoriet wordt getipt. Titelprolongatie lijkt dan ook onmogelijk, maar je weet het nooit! Namens Nederland is het aan Arantxa Rus om de eer hoog te houden.
picture

Wimbledon | Vondrousova schrijft geschiedenis - wint als eerste ongeplaatste speelster in open era

Tour de France en Wimbledon tegelijk - stream op HBO Max!

Als gevolg van de clash tussen de Tour de France en Wimbledon kijk je op Eurosport 1 overdag vooral wielrennen, maar na de finish van een etappe schakelen we natuurlijk zo snel mogelijk over. En op de rustdagen is de tv-zender gereserveerd voor tennis.
Wil je echt geen bal, grasspriet of aardbei missen van Wimbledon? Met commentaar van Kristie Boogert en vele anderen? Schakel dan in op Eurosport 2, maar nog beter… doe jezelf een plezier met een abonnement op HBO Max en stream twee weken lang de partij van jouw keuze!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie