Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Tim van Rijthoven legt het af in eerste kwalificatieronde

Yorrith Haan

Geupdate 24/06/2024 om 15:48 GMT+2

Tim van Rijthoven is maandag direct gestrand in de eerste kwalificatieronde van Wimbledon. Op het Londense gras beet de Nederlander zichzelf stuk op de Japanner Yasutaka Uchiyama. Van Rijthoven verloor in drie sets: 7-6 (6), 6-7 (3), 1-6.

Wimbledon | Samenvatting van oppermachtige partij Van Rijthoven in derde ronde

De 27-jarige Van Rijthoven won de eerste set in de tiebreak, maar moest de tweede set via eenzelfde tiebreak aan Uchiyama laten. In de beslissende set bleek het verzet van Van Rijthoven tegen de nummer 203 van de wereld gebroken.
Van Rijthoven maakte eerder deze maand zijn rentree op het gras van Rosmalen, nadat de Nederlander anderhalf jaar lang uit de running was vanwege blessureleed. Hij verloor in Rosmalen al in de eerste ronde van de Belg Zizou Bergs. Van Rijthoven liet na afloop van die partij weten dat hij nog veel pijn aan zijn elleboog had.

Succesjaar 2022

Twee jaar geleden bereikte Van Rijthoven nog de vierde ronde van Wimbledon, nadat hij enkele weken daarvoor het grastoernooi in Rosmalen wist te winnen. Hij was toen vanwege die titel in Rosmalen direct geplaatst voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. Novak Djokovic riep de goed spelende Van Rijthoven destijds een halt toe.
picture

Wimbledon | Sprookje Van Rijthoven ten einde, hij gaat strijdend ten onder tegen Djokovic

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie