Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie Vrouwen | PSV-talent Esmee Brugts verdient toptransfer naar FC Barcelona

Kevin van Nunen

Geupdate 23/08/2023 om 00:05 GMT+2

Het was al bekend dat Esmee Brugts zou vertrekken bij PSV. Het is nu ook duidelijk wat haar nieuwe club wordt. Eentje die er niet om liegt. Brugts voetbalt voortaan in het shirt van FC Barcelona, vorig seizoen landskampioen en winnaar van de Women’s Champions League.

Esmee Brugts

Foto: Getty Images

De twintigjarige Brugts beleefde met PSV een uiterst teleurstellend seizoen in de Eredivisie Vrouwen. PSV speelde geen rol van betekenis, maar het talent van de twintigjarige Brugts staat voor Barcelona buiten kijf.
Brugts zette haar handtekening onder een contract tot medio 2027. Het is niet zo dat de aanvalster haar transfer heeft verdiend op het WK, zoals de nodige one-hit-wonders in een verleden overkwam. Het was al enige tijd duidelijk dat ze zou vertrekken uit Eindhoven.

In voetsporen Lieke Martens

Het was ook al een tijdje duidelijk dat Barcelona haar bestemming zou worden, maar dat is nu officieel aangekondigd. Ze hebben zich in Spanje ongetwijfeld in de handen gewreven toen Brugts op het WK namens de Oranje Leeuwinnen twee keer prachtig van afstand scoorde tegen Vietnam (7-0).
Eén van die treffers is zelfs in de race voor de titel ‘Doelpunt van het Toernooi’, al lijkt de kans klein dat Brugts daadwerkelijk met die uitverkiezing aan de haal gaat. Een transfer naar Barcelona is voor haar de hoofdprijs.
Brugts treedt in de voetsporen van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt, die eerder voor Barcelona speelden.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie