Klassieker | Feyenoord zet belangrijke stap richting landstitel met 3-2 overwinng in Arena

Pim Verhoeven

Geupdate 19/03/2023 om 22:00 GMT+1

Feyenoord heeft de klassieker met 2-3 gewonnen van Ajax. Daarmee zet de Rotterdamse ploeg een belangrijke stap richting de landstitel. De ploeg van trainer Arne Slot heeft nu een voorsprong van zes punten op Ajax, de nummer twee in de eredivisie.

Lutsharel Geertruida scoort de winnende goal tegen Ajax

Feyenoord begon scherp aan de klassieker op de Amsterdamse grasmat. Na slechts vijf minuten spelen, is de eerste goal al een feit. Orkun Kökcü verovert de bal op het middenveld, speelt Oussama Idrissi aan op de linkerkant die op zijn beurt weer Quilindschy Hartman bereikt. De linksback weet Santiago Gimenez te bereiken waarna de Mexicaan de 1-0 binnentikt.

Captain

Ajax schrikt wakker en begint terug te knokken. In de zeventiende minuut maakt Edson Alvarez de gelijkmaker uit een corner en twintig minuten later schiet aanvoerder Dusan Tadic zijn ploeg op voorsprong.
De tweede helft was eigenlijk een copy-paste van het begin van de wedstrijd. Slechts zeven minuten na de start van de tweede helft maakt Sebastian Szymanski de gelijkmaker voor de bezoekende ploeg na een lage voorzet van Jahanbakhsh.

Keeper

Dan begint Feyenoord door te drukken, maar Ajax weert dat goed af en er volgt een periode van aanvallen van beide kanten. Ajax krijgt zes minuten voor tijd nog een enorme kans op de winnende goal, maar keeper Timon Wellenreuther weet de poging van Mohammed Kudus te keren.
Twee minuten later krijgt Feyenoord een vrije trap. David Hancko verlengt en Lutsharel Geertruide kopt van dichtbij raak. De eerste overwinning van Feyenoord in de Arena sinds 2005 is een feit.

Kampioen

Met zes punten voorsprong en een ogenschijnlijk makkelijker programma de rest van het seizoen ligt Feyenoord op koers voor de landstitel. De laatste keer dat Feyenoord de Eredivisie wist te winnen was in 2017.