Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | KNVB neemt Vitesse betaald voetballicentie af: Club gaat in beroep

Tobias Kappelle

Geupdate 25/06/2024 om 12:12 GMT+2

De licentiecommissie van de KNVB heeft na wekenlang gesteggel Vitesse de proflicentie afgenomen. De Arnhemse club krijgt de begroting voor het komende seizoen niet rond en mag volgend jaar dus geen betaald voetbal spelen. Vitesse gaat nog wel in beroep tegen de beslissing.

De situatie was al tijden niet meer te redden voor Vitesse, maar er blijft hoop op een doorstart

Foto: Getty Images

Vitesse kende in het seizoen 2023/2024 een jaar vol nachtmerries. Sportief ging het dramatisch en Vitesse bevond zich steevast in de onderste regionen van de eredivisie. Toen daar ook nog eens een straf van achttien punten bijkwam vanwege het niet kunnen voldoen aan de eisen van de licentie was degradatie naar de KKD een feit.
De club kampt al jaren met financiële problemen al waren er continu investeerders rondom Vitesse aanwezig die wellicht een helpende hand konden bieden. Deze projecten lopen echter vaak stuk en dus zit Vitesse vandaag de dag nog altijd met een schuld van negentien miljoen euro, heeft het geen bankrekening en ook geen accountant.
Een investeerder die in eerste instantie behulpzaam leek, is de Amerikaan Coley Parey. Hij leende Vitesse 14 miljoen euro, maar wil dit geld nu terug. Vitesse kan dat niet betalen.
Desondanks heeft de club vertrouwen in het beroep dat over twee weken behandeld zal worden. Vitesse-fan en ondernemer Guus Franke van het bedrijf Axiom zou een groot deel van de schuld bij Parry op zich willen nemen om de club te redden.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie