EURO 2024 | Favoriet Engeland stelt zwaar teleur en komt niet verder dan gelijkspel tegen Denemarken

Menno Waebeke

Geupdate 20/06/2024 om 22:32 GMT+2

Engeland is er niet in geslaagd om na de overwinning op Servië ook drie punten te pakken tegen Denemarken. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate bleef in Frankfurt steken op een 1-1 gelijkspel. Harry Kane zorgde voor een snelle voorsprong, maar Morten Hjulmand bepaalde de eindstand.

Jude Bellingham in duel met twee Denen.

Engeland begon voortvarend aan de wedstrijd in Frankfurt. Na een ruim kwartier kwamen de Engelsen ook op voorsprong. Kyle Walker zette goed door op de rechterflank en uiteindelijk belandde de bal bij Kane. De topschutter van Bayern München schoot eenvoudig raak.
Toch had Denemarken het betere van het spel in de eerste helft en dat werd nog voor rust beloond met de gelijkmaker. Sporting CP-middenvelder Hjulmand besloot maar eens uit te halen van afstand en bracht de stand in evenwicht.

Opmerkelijke wissels

De Engelse sterren lieten het eigenlijk de hele wedstrijd een beetje afweten, maar in de tweede helft was een van die sterren wel dicht bij de 2-1. Phil Foden haalde prachtig uit, maar zag zijn poging tegen de paal belanden.
Twintig minuten voor tijd leek bondscoach Gareth Southgate genoeg te hebben gezien van zijn ploeg. Met een vermoedelijk demonstratieve wissel, haalde hij Kane, Foden en Bukayo Saka naar de kant.
Ook de invallers konden het verschil niet maken voor Engeland en dus moesten de Three Lions genoegen nemen met een punt. Engeland gaat wel aan kop in Groep C met vier punten uit twee duels. Denemarken staat voorlopig tweede.