Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EURO 2024 | Feyenoorders Hancko en Sauer verliezen met Slowakije in vermakelijk duel van Oekraïne

Menno Waebeke

Geupdate 21/06/2024 om 16:57 GMT+2

Slowakije is er niet in geslaagd de knappe overwinning op België een goed vervolg te geven. In Düsseldorf was Oekraïne met 1-2 te sterk. De Slowaken gaan nu samen met Oekraïne en Roemenië aan de leiding in Groep E.

Feyenoorder Dávid Hancko in actie tegen Oekraïne.

Foto: Getty Images

Slowakije leefde op een roze wolk sinds de verrassende overwinning op België (0-1) van afgelopen maandag en de ploeg van Feyenoorder Dávid Hancko bleef in de eerste helft ook op die wolk.
De Slowaken zetten Oekraïne vol onder druk en daar kwam na een ruim kwartier ook de openingstreffer uit. Ivan Schranz was matchwinner tegen de Belgen en kopte zijn ploeg vrijdag weer op voorsprong.
Real Madrid-doelman Andriy Lunin werd na zijn zwakke optreden tegen Roemenië gepasseerd en zijn vervanger Anatoliy Trubin blonk uit in de eerste helft. De goalie van Benfica hield zijn ploeg op de been.

Blessure Hancko

Oekraïne bleef een tweede treffer bespaard en werd in het verloop van de eerste helft steeds sterker. Aan de andere kant wist Martin Dúbravka zich dit keer te onderscheiden met enkele fraaie reddingen.
In de tweede helft hield Oekraïne het momentum vast en de aanvalsdrang werd tien minuten na rust beloond met de gelijkmaker. Mykola Shaparenko schoot een voorzet van voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko tegen de touwen.
De Oekraïeners hadden eigenlijk een overwinning nodig om uitzicht te houden op de achtste finales en dus bleven ze aanvallen in Düsseldorf. Slowakije stond in de slotfase - zonder de geblesseerd uitgevallen Hancko - met de rug tegen de muur.
picture

Dávid Hancko viel uit met een liesblessure.

Foto: Getty Images

Feyenoord-talent valt in

Tien minuten voor tijd viel dan ook de 1-2. Invaller Roman Yaremchuk nam een hoge bal van Shaparenko prachtig aan uit de lucht en profiteerde van het weifelende optreden van Dubravka.
In de laatste minuten van deze vermakelijke partij probeerde Slowakije nog een punt uit het vuur te slepen. De pas achttienjarige Feyenoord-aanvaller Leo Sauer werd nog gebracht, maar ook hij kon het verschil niet maken.
Groep E is door de overwinning van Oekraïne bloedstollend spannend. De Oekraïeners staan samen met Roemenië en Slowakije op drie punten, België staat laatste met nul punten. Zaterdag nemen de Rode Duivels het in Keulen op tegen Roemenië.

WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie