Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Georgische spelers worden rijkelijk beloond na zege op Portugal - Voormalig premier strooit met miljoenen

Bauke van Elk

Gepubliceerd 27/06/2024 om 18:03 GMT+2

Miljardair en voormalig premier Bidzina Ivanisjvili heeft dolblij gereageerd op de stunt van zijn landgenoten van Georgië. Nadat ze in de laatste speelronde Portugal versloegen met 2-0 is heeft hij de spelers 30 miljoen lari beloofd, omgerekend zo'n elf miljoen euro. De équipe is door naar de volgende ronde en als ze ook daar weten te stunten heeft hij een verrassing in petto.

Georges Mikautadze

Foto: Getty Images

Georgië is debutant op het Europees Kampioenschap en wist vriend en vijand te verrassen door in een poule met Portugal, Turkije en Tsjechië door te stoten naar de volgende ronde als beste nummer drie.
Door het goede spel van aanvallers Kvicha Kvaratskhelia en Georges Mikautadze wist de ploeg winst te behalen tegen de B-ploeg van Portugal, waar Cristiano Ronaldo wel gewoon in de basis stond.

Beloning van miljardair

Bidzina Ivanisjvili is miljardair en heeft de schaapjes meer dan op het droge en dus beloonde zijn landgenoten voor de unieke prestaties op het EK. Bij een stunt tegen Spanje kan de ploeg wederom op een beloning rekenen.
Mocht de ploeg van aanvoerder Guram Kashia namelijk overleven tegen Spanje, wordt er nogmaals 30 miljoen lari overgemaakt naar de selectie van Georgië. Al wordt een stunt tegen de topfavoriet erg lastig.

Oud-premier

Ivanisjvili was van 25 oktober 2012 tot 20 november 2013 premier van Georgië en is nog steeds politiek actief. De zakenman beschikt over een vermogen van vijf miljard euro.
Georgië neemt het aankomende zondag om negen uur 's avonds op tegen Spanje en zal bij winst uitkijken naar een extra bonus en een ontmoeting tussen de winnaar van Duitsland tegen Denemarken.

Waar volg je EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie