Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Het rookgordijn rondom Mbappé wordt steeds mistiger, sterspeler verschijnt op training

Douwe de Vries

Gepubliceerd 19/06/2024 om 21:27 GMT+2

Speelt-ie wel of speelt-ie niet? Het is de simpele vraag die iedereen die Oranje een warm hart toedraagt bezighoudt. Kylian Mbappé liep een gebroken neus op na een harde botsing tegen Oostenrijk. Opnieuw rekenden Koeman en co zich al rijk: net als tegen Polen zou de beste speler van de tegenstander niet op het veld staan. Maar de afgelopen dagen wordt het opgeworpen Franse rookgordijn ‘mistiger'.

Mbappé viel tegen Oostenrijk uit met een gebroken neus

Foto: Getty Images

De laatste hardnekkige geruchten waren dat de razendsnelle aanvaller met een masker op het veld zou betreden. Maar daar was vanavond in ieder geval geen sprake van. En daardoor is het nog allesbehalve duidelijk of hij vrijdagavond om 21.00 uur in Leipzig aan de aftrap zal verschijnen. Verschillende Oranje-spelers denken het rookgordijn al te hebben doorzien. Zij verwachten de beste Franse voetballer aan de aftrap met een ‘Hannibal-achtige’ dekmantel om.

Sterspeler zelf zaait nog meer verwarring op social

Maar het was Mbappé zelf die weer meer verwarring begon te zaaien. Op zijn Instagram-account deelde hij de tekst: “Zonder risico’s zijn er geen overwinningen”. Ook grapte hij op zijn X-account: “Enig idee voor maskers?” Met twee emoji’s van een lachend gezicht en twee circusmakers erachteraan. Overigens deed Mbappé niet mee aan de collectieve warming-up. Hij sloot wel aan bij de afrondoefening. Daarna verdween hij naar binnen.
Volgens veel Franse media doet Mbappé vrijdag niet mee, en sluit hij pas weer aan tegen Polen in het laatste groepsduel. Ploeggenoot Adrien Rabiot werd op de persconferentie uiteraard gevraagd naar de inzetbaarheid van de sterspeler. Hij wist te melden: "Ik heb begrepen dat zijn meespelen nog onzeker is. Hij is natuurlijk een belangrijke speler, waar tegenstanders in de voorbereiding van wedstrijden rekening mee houden. Maar we hebben een uitzonderlijk sterke selectie met veel kwaliteit op de reservebank."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie