EURO 2024 | Jovic kopt Servië diep in blessuretijd naast Slovenië en redt hoop op volgende ronde

Tobias Kappelle

Geupdate 20/06/2024 om 19:28 GMT+2

Servië heeft met de allerlaatste aanraking van de bal in het duel met Slovenië de hoop op de achtste finales gered. Slovenië kwam in de tweede helft op 1-0 via Karnicnik en leek deze voorsprong dankzij een sterk keepende Oblak over de streep te trekken. In de 96e minuut kopte Jovic echter toch de gelijkmaker langs Oblak.

Jovic viert zijn goal

In de eerste helft ging het gelijkop en waren er weinig grote mogelijkheden. De kansen die zich wel aandienden, werden door de beide doelmannen goed verwerkt en dus gingen de spelers met een 0-0 stand de rust in.
Na rust waren er meer kansen en vooral de Serven kwamen een paar keer met rommelige situaties in de buurt van het doel van Jan Oblak. De keeper van Athletico Madrid bleef echter op de been met een aantal knappe reddingen.
Na ruim een uur spelen besloot Servië te wisselen. Na de nederlaag tegen Engeland in de eerste wedstrijd moest er gewonnen worden vandaag, maar deze keuze werkte averechts.

De ban gebroken

In de 69e minuut was het rechtsback Karnicnik die op eigen helft een aanval op poten zette. De Sloveen liep vervolgens door een kreeg vanaf links een voorzet bij de tweede paal. Deze kon Karnicnik vervolgens zelf binnen tikken, waardoor het 1-0 voor de Slovenen werd.
Enkele minuten na de openingstreffer leek Servië langszij te komen. De hard ingeschoten bal spatte echter uiteen op de lat tot grote opluchting van Slovenië. In de laatste 20 minuten drong Servië aan, maar continu stond Jan Oblak een doelpunt in de weg.
Slovenië leek een gewonnen wedstrijd te spelen totdat de Serven 30 seconden voor tijd een corner kregen. Deze belandde op het hoofd van Jovic die in de linkerhoek raak knikte.
Servië redt daarmee de hoop op de achtste finales. Het heeft nu 1 punt na twee wedstrijden en speelt nog een duel met Denemarken. Slovenië wacht met 2 punten een laatste wedstrijd tegen Engeland.