Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EURO 2024 | Koeman voert wijzigingen door: Malen, Geertruida en Veerman in de basis

Tobias Kappelle

Gepubliceerd 25/06/2024 om 16:52 GMT+2

Het Nederlands elftal begint met een flink gewijzigde basisopstelling aan het laatste groepsduel van dit EK. Tegen Oostenrijk staan Donyell Malen en Lutsharel Geertruida voor het eerst vanaf het begin op het veld en Joey Veerman keert terug in de basis. Dit gaat ten koste van Xavi Simons, Denzel Dumfries en Jeremy Frimpong.

Donyell Malen

Foto: Getty Images

Onder de lat is er geen reden voor Koeman om een verandering door te voeren en dus blijft Bart Verbruggen gewoon staan. Voor hem ziet hij met Nathan Aké, Virgil van Dijk en Stefan de Vrij vertrouwde namen. Alleen op rechts wordt een wijziging doorgevoerd. In plaats van Denzelf Dumfries staat daar nu Lutsharel Geertruida van Feyenoord.
Op het middenveld wordt teruggegrepen op het oorspronkelijke plan. Joey Veerman en Jerdy Schouten van PSV vormen het controlerende blok terwijl Tijani Reinders op 10 staat. Hierdoor verdwijnt Xaxi Simons uit de basis.
Voorin blijft Memphis Depay de man in de punt en op links is er geen reden om de uitblinkende Cody Gakpo niet op te stellen. Op rechtsbuiten kiest Koeman voor Donyell Malen. Vermoedelijk is het plan om de hoge druk van de Oostenrijkers via de pijlsnelle Malen te omzeilen. Jeremy Frimpong zit hierdoor op de bank.
Voor Oranje zijn nog verschillende scenario's mogelijk vandaag. Als de ploeg tegen Oostenrijk het resultaat van Frankrijk tegen Polen evenaart, pakt Nederland de groepswinst. Doet Frankrijk het beter dan Nederland, dan wordt Oranje tweede, tenzij Nederland zelf verliest van Oostenrijk. In dat geval is er een derde plek.

Opstelling

  • Bart Verbruggen
  • Nathan Aké, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Lutsharel Geertruida
  • Joey Veerman, Tijani Reijnders, Jerdy Schouten
  • Cody Gakpo, Memphis Depay, Donyell Malen

WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie