Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Nederland kan volgens Gracenote achtste finale al bijna niet meer ontgaan

Yannick Wezenbeek

Geupdate 17/06/2024 om 11:18 GMT+2

Het Nederlands Elftal is het EK uitstekend begonnen met een zege op Polen. Mede door die zege kan Nederland de knock-outfase al ruiken. Volgens het databureau Gracenote is de kans dat Nederland doorgaat inmiddels 96%. Eerder voorspelde het databureau ook al dat de kans op een finale relatief groot was voor Oranje.

Nederland viert de zege op Polen

Foto: Getty Images

Voor het toernooi schatte databureau Gracenote in dat de kans dat Nederland de volgende ronde zou bereiken op 79,9%. Na de zege op Polen is dit nog eens flink gestegen naar 96% waardoor het haast onwaarschijnlijk lijkt dat Nederland zich niet mag gaan melden in de achtste finale.
Ook de tegenstander in de achtste finale is voorspeld door Gracenote. Ondanks dat Tsjechië nog in actie moet komen schat het databureau de kans in dat Nederland dat land treft op 14%. Dat zou een herhaling van de achtste finale uit 2021 zijn. Toen waren de Tsjechen mede door een rode kaart voor Matthijs de Ligt met 2-0 te sterk. Ook Oekraïne behoort met 12% tot de kanshebbers als tegenstander in de achtste finale.

Waarschijnlijke finales

Voor het toernooi was Gracenote nog extra positief over Nederland. Bij de meest waarschijnlijke finales zat het affiche Nederland-Frankrijk. De andere meest waarschijnlijke finale was Duitsland-België. Nederland-Frankrijk staat ook aanstaande vrijdag op het programma. De Fransen komen eerst maandagavond nog in actie tegen Oostenrijk.
De kans dat Nederland Europees kampioen zou worden voor aanvang van het toernooi was 8,4%.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie