Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Nederland toch kampioen? - Gracenote geeft Oranje meer kans dan Frankrijk en Portugal

Wian  Slendebroek

Gepubliceerd 27/06/2024 om 11:44 GMT+2

Ondanks de teleurstellende groepsfase is Nederland nog steeds een van de grootste kanshebbers om dit EK te winnen. Althans, dat blijkt uit de berekeningen van databedrijf Gracenote. Nederland heeft na Spanje en gastland Duitsland de meeste kans om dit Europees kampioenschap te winnen.

Memphis Depay celebrates scoring his team's second goal with Xavi Simons of the Netherlands during the UEFA EURO 2024 group stage match between Netherlands and Austria at Olympiastadion

Foto: Getty Images

Dat heeft alles te maken met de makkelijkere helft van het speelschema waar Nederland nu in zit. Met Italië en Engeland als grote voetballanden in de helft van Oranje, heeft Nederland het veel makkelijker dan bijvoorbeeld België. Zij kunnen op weg naar de finale Duitsland, Spanje, Portugal en Frankrijk tegenkomen.
Bij verschillende wedkantoren is Nederland de zesde kanshebber. Engeland, net als Nederland in de zwakkere helft van het schema, is bij de meeste wedkantoren favoriet. Daar achter volgen Spanje, Duitsland, Frankrijk en Portugal, daarna komt Nederland.
Toen bekend werd dat Nederland in de kwartfinale tegen Roemenië zou spelen veranderden de koersen van de wedkantoren. Bij wedkantoor Unibet kreeg je woensdagochtend nog 16 euro als je 1 euro op Nederland als winnaar van het EK inzet. Toen de laatste wedstrijden gespeeld waren gisteren, kreeg je nog maar 12 euro als je nu zou inzetten op het Nederlands elftal
Nederland speelt in de kwartfinale van het EK tegen Roemenië. Mocht Nederland die wedstrijd winnen, dan spelen ze tegen de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije. Nederland verloor deze week nog van het Oostenrijkse elftal.

WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom Oranje en het EK voetbal in Duitsland volg je hier bij Eurosport! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie