Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Polen niet puntloos naar huis, Mbappé en Lewandowski scoren vanaf de stip

Douwe de Vries

Geupdate 25/06/2024 om 22:38 GMT+2

Sterspelers Mbappé en Lewandowski hebben gescoord voor hun ploegen Frankrijk en Polen. Door het 1-1 gelijkspel in een snikheet Dortmund is Frankrijk geen groepswinnaar geworden. Dat is nu Oostenrijk door de verrassende zege op Oranje. Polen was al uitgeschakeld na twee speelronden, maar heeft de eer nu toch weer een beetje gered. Topfavoriet Frankrijk moet nog op stoom komen dit toernooi.

Mbappé scoorde met masker op de 1-0 vanaf de stip

Foto: Getty Images

Deze partij stond natuurlijk voornamelijk in het teken van de terugkeer van Mbappé. Hij en zijn bondscoach Deschamps zagen het masker nog wel als een belemmering. ‘Alsof je een 3D-bril op hebt’. Maar van die belemmering was eigenlijk weinig te merken als je de Real-speler zo aan het werk zag. Het was dat tweede doelman Lukasz Skorupski steeds zo razendsnel reageerde, anders had ook zeker Mbappé op het scorebord kunnen verschijnen. Aan de andere kant was Lewandowski dichtbij een eretreffer uit de vrije trap. Hij knikte maar net naast.
picture

Mbappé had af en toe wel last van zijn masker

Foto: Getty Images

Lewandowski scoort ook vanaf de stip voor Poolse eretreffer dit EK

Waar Memphis voor Oranje zijn verlossende EK-openingstreffer had, had Mbappé die in de tweede helft vanaf de stip. Dembélé werd eerst hard onderuitgehaald en daarna was de Franse superster onberispelijk vanaf 11 meter. Het masker ging af en Les Bleus had eindelijk dit toernooi een ‘zelfstandig doelpunt’ gemaakt.
Karol Swiderski werd enkele minuten later onderuitgehaald in de zestienmeter. Opnieuw een penalty, al moesten de VAR-beelden nog uitsluitsel geven. Lewandowski miste zijn eerste poging. Keeper Maignan was echter te vroeg van zijn lijn gekomen. De herkansing van de Barcelona-speler was wel raak voor 1-1.
In de slotfase waren er nog goede kansen voor beide ploegen, maar Polen keert niet geheel puntloos naar uit. Frankrijk treft als nummer twee van de poule de nummer 1 van poule E.

UITSLAG EK VOETBAL, GROEP D: Frankrijk-Polen | 1-1

1-0 Mbappé (56')
1-1 Lewandowski (79')

STAND IN GROEP D NA SPEELRONDE 3, eindstand

1. Oostenrijk - 6 punten
2. Frankrijk - 5 punten
3. Nederland - 4 punten
4. Polen - 1 punt

WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie