Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Portugal veegt vloer aan met Turkije - 3-0 eindstand na waslijst aan Turkse fouten

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 22/06/2024 om 19:53 GMT+2

Portugal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland. In Dortmund werd er met 3-0 afgerekend met Turkije, maar het verschil was in de praktijk nog veel groter dan op papier. Zeker omdat de Portugezen het wel best vonden na de derde treffer, bleef een grotere blamage voor de Turken uit.

Cristiano Ronaldo kreeg tijdens de wedstrijd bezoek van een fan

Foto: Getty Images

Nadat eerder op de dag Georgië en Tsjechië in het eerste duel van de tweede speelronde in Groep F een 1-1 gelijkspel optekenden, was het in het Signal Iduna Park in Dortmund de beurt aan de andere twee ploegen uit de poule: Turkije en Portugal.
Beide teams hadden hun eerste groepswedstrijd gewonnen en wisten zich door het gelijkspel in de andere pot al gesterkt in hun streven om de knock-outfase van dit EK Voetbal te bereiken.
Nadat de Turken in het begin het overwicht pakten, was Portugal de ploeg die op voorsprong kwam; Bernardo Silva kreeg de bal op een presenteerblaadje van Örkun Kökçü en twijfelde niet.

Turken doen zichzelf pijn

Even later stond de 0-2 op de tabellen, nadat het helemaal mis ging in de Turkse verdediging. Samet Akaydin dacht doelman Altay Bayindir aan te spelen, maar die stond te dichtbij en zo verdween de bal in het Turkse doel.
Na rust bleek Turkije nog steeds machteloos. Vooral verdedigend ging het telkens mis, want de buitenspelval werd na een klein uur spelen opgeheven. Cristiano Ronaldo ging diep, was niet zelfzuchtig en gunde de 0-3 aan Bruno Fernandes.
In het verlengde van de partij wilde Turkije nog wel wat terugdoen, maar tot echte kansen kwam het niet. Ook Portugal hield zich kalm, waardoor de 0-3 eindstand op de tabellen verscheen.

UITSLAG EK VOETBAL, GROEP F: turkije-portugal | 0-3

0-1 Bernardo Silva (21')
0-2 e.d. Samet Akaydin (28')
0-3 Bruno Fernandes (56')

STAND IN GROEP F na speelronde 2

1. Portugal - 6 punten
2. Turkije - 3 punten
3. Tsjechië - 1 punt
4. Georgië - 1 punt

WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie