Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Southgate verbaasd over kritiek - "Zie ik bij geen enkel ander land"

Maurits ten Kate

Geupdate 26/06/2024 om 13:17 GMT+2

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft zich uitgesproken over de vele kritiek die hij en zijn team over zich heen krijgen. Volgens de Engelsman is het zeer ongebruikelijk dat een land dat de groep wint zoveel negatieve reacties krijgt. De bondscoach snapt dan ook niet waar dit vandaan komt.

Gareth Southgate le arată fanilor că totul este în regulă, dar suporterii nu îl mai suportă, Anglia arătând ca o echipă mică

Foto: Getty Images

De Engelsen beleven een vooralsnog zoutloos toernooi, maar eindigen gisteren wel als eerste in hun groep na een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië.
Met grote sterren in het team als Jude Bellingham, Harry Kane, Bukayo Saka en Phil Foden verwacht het Engelse volk veel meer dan dat 'The Three Lions' tot nu toe hebben laten zien.
Engeland won de eerste wedstrijd tegen Servie met 0-1, maar wonnen daarna geen wedstrijd meer. Zowel de wedstrijd tegen Denemarken (1-1) als die tegen Slovenië (0-0) leverde geen winnaar op.

Kritiek

De matige prestaties van het Engelse nationale team zijn natuurlijk voer voor criticasters. Gary Lineker noemde het spel tegen Denemarken 'Sh*t' en ook na de wedstrijd van gisteren was de kritiek niet mals.
Bondscoach Southgate vindt het echter maar raar dat zijn team zoveel te verduren krijgt. Ik heb geen enkel ander team zich zien kwalificeren en zoveel negatieve reacties zien krijgen. Ik begrijp het, ik ga er niet voor terugdeinzen, maar het creëert een ongebruikelijke omgeving om in te opereren."
"Ik ben erg trots op mijn spelers en ik vond dat we veel beter waren met de bal", zei hij tegen ITV. "We hebben een aantal goede openingen gecreëerd. Op dit moment is het hard werken voor ons en krijgen we net niet het gelukje voor de goal dat we nodig hebben."

Oranje

Southgate vervolgt zijn betoog. "Ik begrijp dat de frustratie vooral tegen mij gericht is, dus dat is beter dan dat het tegen het team gericht is. Ik begrijp sommige reacties, maar het is een vreemde omgeving waarin we spelen."
"We moeten ons verbeteren om in de volgende ronde te winnen, dat is duidelijk. Maar we hebben de groep gewonnen, en dat was het doel bij de start van het toernooi."
Er is een grote kans dat het Nederlands elftal de volgende tegenstander is van de Engelsen. Het team van bondscoach Ronald Koeman verloor gisteravond zijn laatste groepsduel tegen Oostenrijk (2-3) en gaat nu als een van de beste nummer drie door.

WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie