Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EURO 2024 | Spanje voltooit perfecte groepsfase tegen Albanië en helpt Nederland naar 1/8e finale

Tobias Kappelle

Geupdate 25/06/2024 om 12:16 GMT+2

Spanje heeft ook de laatste groepswedstrijd van het EK gewonnen. De ploeg was al zeker van de groepswinst, maar won desondanks met 1-0 van Albanië. Voor Spanje verliep de groepsfase vlekkeloos met drie overwinningen en geen enkel tegendoelpunt. Nederland profiteert ook van de winst en is nu zeker van de volgende ronde.

Torres trifft in Düsseldorf

Foto: SID

Dat er voor Spanje weinig meer op het spel stond, werd al voor de wedstrijd duidelijk. Bondscoach De la Fuente koos met basisplaatsen voor Raya, Grimaldo, Vivian, Jesus Navas, Merino, Zubimendi, Oyarzabal, Dani Olmo, Torres en Joselu voor een flink aantal wijzigingen.
De intensiteit van de wedstrijd lag dan ook niet hoog en voor Spanje was er al vroeg extra reden om gas terug te nemen. Ferran Torres werd op maat bediend door Dani Olmo en kon via de binnenkant van de paal de 1-0 maken. Dit gebeurde al na dertien minuten spelen.
Vlak voor rust kwam Albanië bijna op gelijke hoogte met een vlammend afstandsschot, maar doelman Raya zat er goed bij. Na een uur spelen moest de doelman van Arsenal opnieuw in actie komen en een kwartier voor tijd was er nog een schot voorlangs.
In het restant van de wedstrijd probeerden de Albanezen iets te forceren, maar er was geen doorkomen aan. Zo beleeft Spanje een perfecte poulefase met een 3-0 en twee 1-0 overwinningen in de poule des doods. De ploeg mag daarmee met recht als een van de favorieten voor de eindzege gezien worden.

Goed nieuws voor Nederland

Voor Nederland betekent de overwinning van Spanje goed nieuws. Vooraf wist men al dat alleen winst van Albanië een tweede ronde voor Oranje nog theoretisch in gevaar kon brengen. Omdat dit niet gebeurde zijn er al twee als derde geëindigde ploegen met minder punten dan Nederland.
Zelfs bij een nederlaag tegen Oostenrijk morgen is Oranje dus zeker van het feit dat het op zijn minst een van de vier beste nummers drie is.
Dat betekent echter niet dat het duel met Oostenrijk er niet meer toe doet. Een eerste plaats is nog mogelijk en daarvoor is een grote overwinning op Oostenrijk nodig.

Eindstand poule B

  • Spanje: 9 punten
  • Italië: 4 punten
  • Kroatië: 2 punten
  • Albanië: 1 punt

WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie