Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Twee zoutloze duels brengen de beslissing in groep C – Servië gaat naar huis

Douwe de Vries

Gepubliceerd 25/06/2024 om 23:23 GMT+2

Is er een groep C-vloek tijdens Euro 2024? Alle wedstrijden op dit toernooi zijn namelijk bijzonder amusant. Behalve dus in de groep van Engeland, Denemarken, Slovenië en Servië. Vanavond werd deze poule geheel in stijl afgesloten met twee 0-0 wedstrijden. Uiteindelijk is het Servië dat dit toernooi verlaat. Engeland eindigt als eerste en is daarmee een mogelijk tegenstander van Oranje.

Engeland eindigt na de 0-0 als groepswinnaar

Foto: Getty Images

Vooraf werd er nog vrij veel verwacht van de ontknoping in deze groep. Immers, drie ploegen konden nog als eerste eindigen. En daarnaast was het dus spannend of Servië het zou lukken om nog op de derde plek te eindigen. Maar in beide duels werden vielen er nauwelijks hoogtepunten te noteren. Alsof de vier ploegen toch een pact hadden gesloten.

Slovenen voor het eerst door, Engeland valt weer tegen

Bij Engeland-Slovenië lag de druk er vol op bij bondscoach Gareth Southgate. De Britse analisten hadden de nodige verwachtingen wat betreft wijzingen op het middenveld. Maar Southgate liet alles bij hetzelfde, en daarmee werd de partij net zo moeizaam als die tegen Servië en Denemarken. Na 20 minuten was er een opleving door een goal van Saka. Maar assistgever Foden bleek daarvoor buitenspel te hebben gestaan. Daarna gebeurde er eigenlijk niets noemenswaardig meer in de eerste helft.

Na rust werd Kobbie Mainoo van United gebracht. Weer zo’n supertalent in de stal van Southgate, maar ook hij kon het allesbehalve bolwerken. Zowel Slovenië als Engeland wisten in het zoutloze duel voor geen opwinding meer te zorgen. Al calculerend gaan de Slovenen voor het eerst in de geschiedenis door naar de knock-out.
picture

Jude Bellingham kan het ook nog niet waarmaken voor Engeland dit toernooi

Foto: Getty Images

Denemarken en Servië maken er ook een matige partij van

Bij Denemarken-Servië was het de vraag of de Serven, gesteund door Djokovic op de tribune, nog langszij de Denen konden komen. Ook dit duel was simpelweg slaapverwekkend. Terwijl er nog alles was om voor te spelen. Luka Jović werd in de tweede helft weggestuurd door Dušan Tadić, de AC Milan-aanvaller scoorde maar de treffer werd afgekeurd. Er kwam nog een kleine Servische storm. Maar echt penibel had de Deense keeper Kasper Schmeichel het niet.
Bijzonder wel: Denemarken en Slovenië eindigden in alles gelijk. Ook in gele kaarten. Er werd daardoor gekeken naar de ranking van de EK-kwalificatie. En dat is in het voordeel van Denemarken. Hier de eindstand van poule C.

STAND IN GROEP D NA SPEELRONDE 3, eindstand

1. Engeland - 6 punten
2. Denemarken - 3 punten
3. Slovenië - 3 punten
4. Servië - 2 punten


WAAR VOLG JE EURO 2024?

Al het nieuws rondom EURO 2024 en het Nederlands elftal volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie