Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Wout Weghorst na winnende tegen Polen - “Mijn rol in het team is duidelijk, dan moet ik er maximaal zijn"

Douwe de Vries

Geupdate 16/06/2024 om 18:04 GMT+2

Opnieuw was er een ‘bevrijdingsrol’ voor Wout Weghorst. Zoals zo vaak bleek de markante Tukker goud waard in de slotfase voor Oranje. Op het WK in Qatar tegen Argentinië was het de verlossende gelijkmaker. Vanmiddag in het eerste groepsduel tegen Polen scoorde Weghorst de beslissende 2-1. Tegenover de NOS laat Weghorst weten dat zijn rol dit toernooi duidelijk is. “Dan moet ik er maximaal staan."

Cody Gakpo bij Wout Weghorst na dienst winnende treffer tegen Polen

Foto: Getty Images

Opnieuw complete ontlading bij Weghorst, bij wie het Oranje-shirt toch het beste lijkt te zitten. Althans: het tenue van het Nederlands elftal draagt hij met de meeste trots. “Onbeschrijfelijk”, was zijn eerste antwoord bij de microfoon van de NOS. “Zeker op zo'n eindtoernooi, dat is zo speciaal. Ik was er klaar voor, afgelopen week al. Het is me duidelijk gezegd wat mijn rol is. Dat moet je zorgen dat je er maximaal bent voor je team. Voor mij persoonlijk is het een droomscenario.”
Nooit was Weghorst de onbetwiste nummer 1 in de spits van het Nederlands elftal. En ook dit toernooi zal hij Memphis en waarschijnlijk ook Brobbey voor zich moeten dulden. Hoewel: het is onzeker of de spits van Ajax op tijd fit zal zijn voor het treffen met Frankrijk. Daarnaast werkte het systeem met Memphis in de punt vandaag best aardig, dus misschien ziet Koeman helemaal geen reden tot wisselen.

Visualisatie

Overigens had Weghorst zijn magische EK-moment al gevisualiseerd. “Achteraf is het makkelijk lullen, maar ik zei het vanochtend tegen mijn vriendin: gelijke stand, twintig minuten voor tijd... Het was iets later, maar je voelt het, je visualiseert het. Het is heel mooi voor ons allemaal, dat ik het mag doen is geweldig”, beschreef hij zijn visualisatie.
Een andere uitblinker aan de kant bij Oranje: Bart Verbruggen. Als hij er niet was geweest, net zoals Weghorst, dan had het Nederlands elftal waarschijnlijk niet gewonnen van Polen. Zelf zei de doelman bij de NOS: “Weghorst was superbelangrijk. Ik denk dat het een heel goede kracht is om te hebben als team, dat de jongens van de bank het verschil kunnen maken. Ik ben heel blij voor Wout, voor ons. Op naar de volgende wedstrijd.”

De volgende wedstrijd van het Nederlands elftal op dit EK is aanstaande vrijdag. Om 21.00 uur trapt Oranje dan af tegen Frankrijk in de Red Bull Arena tegen Leipzig.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie