Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | PSV krijgt reality check van Arsenal bij terugkeer Champions League

Douwe de Vries

Geupdate 20/09/2023 om 23:43 GMT+2

Na verschillende voetbaldemonstraties van PSV de afgelopen weken werd er het nodige verwacht van de uitwedstrijd in het Emirates Stadium. Tegen Arsenal, de nummer vier van de Premier League, kreeg het een flinke reality check: 4-0. Doelpuntenmakers aan Londense zijde waren Saka, Trossard, Jesus en Ødegaard.

Ødegaard was de beste speler bij Arsenal

Foto: Getty Images

Johan Cruijffschaal-winst. Vier wedstrijden op gewonnen in de Eredivisie. Graz en Rangers uit de voorrondes getikt. PSV kon zich geen beter begin van het seizoen wensen. Met het voetbal dat Peter Bosz beloofde walsten de Eindhovenaren soms over de tegenstanders heen. Luuk de Jong daarbij als koelbloedige afmaker. Met veel vertrouwen reisde de Nederlandse equipe af naar Arsenal. Daar werd het na veel individuele fouten in de eerste helft echter een lastige en pijnlijke avond.

Ander niveau

En ook werd dat duidelijk dat de Premier League natuurlijk wel van een ander niveau is. PSV begon alleraardigst met een kansje voor Lang binnen de minuut. De ploeg van Mikel Arteta zette daarna even aan en scoorde na acht minuten de openingstreffer via Bukayo Saka. Doelman Benítez verwerkte een schot van Ødegaard half, en dat strafte het Engelse talent Saka af.
Ook bij de tweede en derde treffer van The Gunners vonden er pijnlijke individuele fouten plaats. Leandro Trossard en Gabriel Jesus waren ongenadig.

Stilisten

Defensief spelen zit niet in het DNA van Bosz. Maar misschien moest hij daar weleens aan denken om de schade beperkt te houden. Een tamme tweede helft ontvouwde zich. Hier en daar probeerde Arsenal nog wel wat en kon het af en toe eens een wissel plegen. PSV had wel degelijk momenten dat het dreigend kon worden, maar het ontbrak in de laatste fase aan handelingssnelheid. Toen de stilisten van Arsenal weer zin hadden zorgde Ødegaard voor 4-0. Zijn goal van afstand volgde na een aantal fraaie kapbewegingen.
De ruime nederlaag van PSV zal misschien zorgen voor een deukje in het vertrouwen. Voor de komende periode staan er makkelijke Eredivisiewedstrijden op het programma om dit enigszins weg te poetsen: Almere-uit, Go Ahead-thuis en Volendam-thuis. De volgende kans in de Champions League is op 3 oktober tegen Sevilla in Eindhoven.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie