Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | PSV ruikt de Champions League na droomstart en vier doelpunten tegen Sturm Graz

Kevin van Nunen

Geupdate 08/08/2023 om 23:03 GMT+2

PSV had zich geen betere start kunnen wensen onderweg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van nieuwe trainer Peter Bosz beleefde een droomstart en legde in eigen huis Sturm Graz over de knie. Het werd 4-1 en dat was nog genadig. Luuk de Jong scoorde twee keer, Johan Bakayoko leverde twee assists.

Luuk de Jong laat PSV en het Philips Stadion twee keer juichen in de voorronde

Foto: Getty Images

PSV en de voorronde-Champions League zijn niet bepaald dikke vrienden van elkaar en zelfs als een loting haalbare kaart lijkt, wil dat in de praktijk nog wel eens tegenvallen. Maar van Sturm Graz had het, zoals stiekem al verwacht, werkelijk niets te duchten.
Isaac Babadi zette de lampenclub al na vier minuten op voorsprong. Dit keer was zijn goal wel geldig. PSV zat al vroeg op rozen, maar was met één doelpunt natuurlijk nog niet tevreden. Het wilde meer en kreeg meer, waardoor het na 32 minuten spelen al 3-0 stond.

Twee goals Luuk de Jong

Luuk de Jong was twee keer trefzeker, één keer op aangeven van Bakayoko en één keer op aangeven van Noa Lang, vrijdag nog matchwinner in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord (1-0). Overigens ging keeper Kjell Scherpen ook niet bepaald vrijuit. Sturm Graz, echt een ploeg van Europa League-niveau, deed vervolgens iets terug.
Als gevolg van een afgekeurd doelpunt was er in de tweede helft nog wat werk aan de winkel in Eindhoven, maar de klus werd geklaard. Ibrahim Sangaré voetbalt wonderwel nog in een PSV-shirt en kent koppend en wel de weg naar het doel nog.

Glasgow Rangers of Servette FC

PSV speelt volgende week in Oostenrijk de return van de derde voorronde van de Champions League. Tegen die tijd is ook duidelijk of vervolgens een strijd met Glasgow Rangers of Servette FC volgt om daadwerkelijk het hoofdtoernooi te halen. In beide gevallen is PSV de grote favoriet, al mag niet vergeten worden dat de Schotten vorig jaar voor een stunt zorgden.
Feyenoord is als kampioen van de eredivisie automatisch verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie