Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | PSV scoort twee keer, maar geeft ook twee dure doelpunten weg tegen Rangers FC

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 22/08/2023 om 23:05 GMT+2

PSV heeft zichzelf op de drempel van de Champions League veel te kort gedaan in het heenduel met Rangers FC. Het werd 2-2 in een bij vlagen kolkend Ibrox Stadium, maar dat de Schotse fans het zo goed naar hun zin hadden, was toch vooral de schuld van PSV zelf. De tegendoelpunten werden nog net niet cadeau gedaan.

Sangaré speelde een hoofdrol bij twee PSV-doelpunten: eentje voor, eentje tegen

Foto: Getty Images

Vorig jaar eindigde Rangers-PSV in 2-2 en toen had dat eigenlijk ook niet gehoeven. Wat de gevolgen kunnen zijn, bleek tijdens de return in Eindhoven. Bizar genoeg liep het normaal gesproken veel betere PSV kwalificatie voor de Champions League en vele miljoenen mis.
Een herhaling van zetten moet worden afgewend, want de uitgangspositie na de heenwedstrijd is exact hetzelfde. Dat er weer 2-2 op de borden staat, had alles te maken met slecht verdedigen. PSV was weer veel en veel beter, maar het was Rangers dat tweemaal op voorsprong kwam.

Sangaré gaat in de fout, maar scoort ook

Twee keer ging er slecht verdedigen aan vooraf. Eerst door Ibrahim Sangaré, die in de eigen zestien begon te pielen met balverlies als gevolg. En de tweede keer na verkeerd stappen voor buitenspel tijdens een tegenaanval van Rangers.
Het moet overigens gezegd: het afronden van Abdallah Sima bij de 1-0 was van grote schoonheid. Hij krulde de bal op heerlijke wijze in de winkelhaak. Ook de treffer van Rabbi Matondo mocht er zijn, al deed Sangaré ook een duit in het zakje bij de eerste gelijkmaker. De tweede gelijkmaker van Luuk de Jong kwam wat gelukkiger tot stand, maar het kan allang geen toeval meer zijn dat uitgerekend hij scoort uit een voorzet.
Na drie doelpunten in twintig minuten was de koek in de tachtigste minuut op. Het bleef 2-2, ook al had dat niet per se gehoeven. Vooral Rangers zal balen van het uitblijven van een derde treffer, al is het maar omdat het zich nu niets kan veroorloven tijdens de return in Eindhoven. Iedere overwinning is voor PSV voldoende om alsnog de groepsfase te bereiken.
picture

Vincent Janssen laat zich bejubelen na het openen van de score.

Foto: Getty Images

Antwerp wint wel

Wat dat betreft staat Royal Antwerp er beter voor. De Belgische club met veel oranje invloeden won in de eigen Bosuil met 1-0 van AEK Athene, dankzij een doelpunt van Vincent Janssen. Na een kwartier was het raak, waarna de Belgische supporters er eens goed voor gingen zitten. Er waren mogelijkheden op meer.
Toch heeft het verhaal twee kanten, want in de tweede helft kwam Antwerp met tien man te staan. Jelle Bataille incasseerde een directe rode kaart als straf voor een te wilde tackle. Nog even was er de hoop dat Antwerp een penalty mocht trappen, maar die hoop bleek ijdel, waarna het beschermen van de minimale voorsprong prioriteit genoot.
Ook de return in Griekenland wordt volgende week gespeeld, waarin Antwerp zal moeten bewerkstelligen dat het in de koker gaat bij de loting voor de poulefase.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie