Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Evenepoel, Roglic en Van Baarle betrokken bij alweer een zware valpartij - koers definitief stilgelegd

Kevin Van Nunen

Geupdate 06/06/2024 om 15:21 GMT+2

Het peloton is in de Dauphiné opgeschrikt door de zoveelste zware valpartij van het seizoen. En opnieuw zijn Remco Evenepoel en Primoz Roglic betrokken, net als eerder tijdens de Ronde van het Baskenland. De schade lijkt bij Evenepoel en Roglic minder groot dan in het voorjaar. De rit is geneutraliseerd, er komt geen ritwinnaar.

Dauphiné | Evenepoel, Roglic en Van Baarle betrokken bij alweer zware valpartij - koers stilgelegd

De valpartij gebeurde op ruim twintig kilometer van de streep. Op dat moment reden Mathis Le Berre en Tobias Bayer als vluchters nog een stuk voor het peloton uit. Zij kregen niet mee wat daarachter allemaal gebeurde.
De lijst met renners die naar de grond gingen is te lang om op te noemen. Grote namen als Dylan van Baarle, Remco Evenepoel, Primoz Roglic, Juan Ayuso, Tim Wellens, Mikel Landa en Steven Kruijswijk werden al snel gespot.
Renners lagen in de berm van de weg, grepen naar hun schouder. Omdat de impact van de val zo enorm was, werd vrijwel direct besloten om de koers tijdelijk stil te leggen. Ook de aanvallers werden gevraagd om te stoppen.

Drama voor Van Baarle en Kruijswijk

Al snel werd ook duidelijk dat het voor Van Baarle en Kruijswijk goed mis was. Van Baarle leek een gebroken sleutelbeen opgelopen te hebben, Kruijswijk werd zelfs afgevoerd in een ambulance. Het is de zoveelste zwarte bladzijde in het pechjaar van Visma-Lease a Bike.
Niet veel later werd duidelijk dat er niet meer gekoerst ging worden. De etappe werd definitief geneutraliseerd en er werd geen ritwinnaar uitgeroepen. Op een rustig tempo reden de renners vervolgens richting Saint-Priest.
picture

Dauphiné | Veel valpartijen in openingsfase van vijfde etappe

Algemeen klassement

  • 1. Remco Evenepoel - 12:27:22
  • 2. Primoz Roglic - + 0.33
  • 3. Matteo Jorgenson - + 1.04
  • 4. Derek Gee - + 1.11
  • 5. Oier Lazkano - + 1.21

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie