Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Iedereen wil wiel Mads Pedersen, niemand komt eruit - Deen wint spierballensprint!

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 02/06/2024 om 17:09 GMT+2

De eerste etappe van het Criterium du Dauphiné is gewonnen door Mads Pedersen. De sprint in Saint-Pourçain-sur-Sioule was op het sterke lijf geschreven van de Deen, die er een spierballensprint uitperste en iedereen kansloos liet. De strijd om zijn wiel was hevig, maar niemand slaagde er vervolgens in om Pedersen serieus te bedreigen op de finishstraat.

Dauphiné | Iedereen wil wiel Mads Pedersen, niemand komt eruit - Deen wint spierballensprint!

Er was tijdens de eerste etappe Het nodige klimwerk ingetekend, maar dan toch vooral aan het begin van de rit. Er was nog wel een puistje gevonden om het peloton overheen te voeren in de finale, maar die hoogtemeters waren niet eens gecategoriseerd.
Het lukte enkele dappere renners die een poging waagden dan ook niet om zich af te scheiden van het peloton, waarna een sprint onvermijdelijk was. Als je bedenkt dat de finale dus ook nog een aanloop in dalende lijn kende, was het al helemaal onmogelijk voor vluchters om vooruit te blijven.

Pedersen is Bennett en Page te snel af

En inderdaad, het werd een sprint. Een sprint waarin iedereen naar Pedersen keek en dan met name naar zijn kont, want er was simpelweg niemand in staat om er overheen te knallen bij de Deense spurter. Pedersen was dus direct succesvol bij zijn terugkeer in koers na twee maanden zonder.
Behalve dagwinst raapte Pedersen ook de eerste leiderstrui op. Op basis van de bonificatie bij de finish heeft de troef van Lidl-Trek vier seconden voorsprong op Sam Bennett en zes op Hugo Page. Gezien de aankomst bergop op de Col de la Loge lijkt het voor Pedersen bij voorbaat een onmogelijke missie om die leiderstrui langer dan een dag te mogen aantrekken.

Dauphiné staat zoals altijd in teken van Tour de France

Wellicht zien we tijdens etappe twee wel direct een gevecht tussen favorieten als Primoz Roglic, Remco Evenepoel, Juan Ayuso, Carlo Rodriguez, David Gaudu en Giulio Ciccone.
Lees hier de nog altijd actuele preview op de Dauphiné 2024, die zoals vertrouwd dient als een uitstekende voorbereiding op de Tour de France.
Uitslag etappe 1 Dauphiné 2024
1. Mads Pedersen
2. Sam Bennett
3. Hugo Page
4. Clement Venturini
5. Owain Doull

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel