Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Juan Ayuso stapt niet meer op in etappe zes, Primoz Roglic wel van start in zware bergrit

Yorrith Haan

Geupdate 07/06/2024 om 14:12 GMT+2

De massale valpartij van donderdag in het Critérium du Dauphiné heeft het zoveelste slachtoffer geëist. Juan Ayuso zal vanwege de gevolgen van de val niet meer aan de start staan van rit zes. Primoz Roglic stapt nog wel op. De Sloveen heeft naar eigen zeggen wel last van de crash, maar is fit genoeg om te kunnen starten.

Dauphiné | Evenepoel, Roglic en Van Baarle betrokken bij alweer zware valpartij - koers stilgelegd

Ayuso was in het Critérium du Dauphiné de kopman van zijn ploeg UAE Team Emirates. De Spanjaard stond achtste in het voorlopige klassement. Ayuso kon echter niet vermijden dat hij, net als het overgrote deel van het peloton, betrokken raakte bij de massale val van donderdag.
De arts van de ploeg van Ayuso maakte al kort de schade op. “Juan is hard gevallen op de linkerkant van zijn lichaam. Zijn heup, elleboog, knie en enkel zijn allen beschadigd. Gelukkig is er geen schade aan de wervelkolom en ook heeft hij geen hersenschudding opgelopen. Hij zal de komende paar dagen stijf zijn en veel last hebben”, zo omschreef Adrian Rotunno.
picture

Dauphiné | Veel valpartijen in openingsfase van vijfde etappe

Roglic start wel, maar is niet ongeschonden

Roglic start wel, maar niet helemaal ongeschonden. “Ik voel het natuurlijk wel”, zo stelt de Sloveen vlak voor de start van etappe zes. “Gelukkig sta ik hier. We hebben vanochtend een scan gemaakt en alles zag er goed uit. Ik maakte me wat zorgen om mijn schouder, maar het lijkt voor nu in orde te zijn.”
Of Roglic zichzelf in staat acht ten aanval te trekken om op die manier de gele trui van Remco Evenepoel aan te vallen, kan hij maar moeilijk zeggen. “Dat moet ik ondervinden als ik eenmaal op de fiets zit en de situatie zich voordoet. Ik denk dat iedereen die gisteren betrokken was bij de val vandaag nog wel even last heeft. Om heel eerlijk te zijn ben ik hier ook niet direct voor het rijden van een goed klassement. Het is vooral zaak om ritme op te doen en wedstrijdkilometers in de benen te krijgen.”

Uitvallers

Niet alleen Ayuso, maar ook Kobe Goossens, Jasha Sütterlin, Kamil Gradek, Laurens Huys, Harry Sweeny, Lukas Nerurkar en Odd Christian Eiking speldden op vrijdag geen rugnummer meer op. Donderdag moesten Dylan van Baarle, Steven Kruijswijk, Adne Holter, Milan Menten, Axel Mariault, Rémy Rochas en Luke Durbridge er al noodgedwongen de brui aan geven.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie