Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Remco Evenepoel degradeert Tour-tegenstand in tijdrit - verslaat toptalent Joshua Tarling

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 05/06/2024 om 17:07 GMT+2

Wie dacht dat Remco Evenepoel zich zou inhouden tijdens het Critérium du Dauphiné, mag die gedachten snel opbergen. De Belgische kopman van Soudal Quick-Step was - buiten Joshua Tarling gerekend - de concurrentie ruimschoots de baas in de individuele tijdrit en trekt in de gele trui richting het slotweekend.

Dauphiné | Remco Evenepoel degradeert Tour-tegenstand in tijdrit - verslaat toptalent Joshua Tarling

De tijdrit op de vierde dag van het Critérium du Dauphiné zou de klassementsmannen een eerste keer laten weten waar ze stonden in aanloop naar de Tour de France. Een glooiend parcours stond op het menu, ideaal voor de echte tijdritkanonnen.
De eerste richttijd werd meteen een heel serieuze; Joshua Tarling haalde onderweg alles en iedereen in en klokte met 42:06 een tijd die goed was voor bijna 50 kilometer per uur gemiddeld.

Evenepoel heerst

Uiteindelijk zou slechts één renner sneller zijn dan die tijd: niemand minder dan wereldkampioen Remco Evenepoel. De Belg zette met 41:49 de Europees kampioen op respectabele wijze op zijn plek en de concurrentie voor het klassement moest machteloos toekijken.
Primoz Roglic was best of the rest: de Sloveen moest zoals verwacht toch wel de nodige tijd toegeven op Evenepoel, uiteindelijk werden dat 39 tellen. Evenepoel draagt in de vijfde rit het geel en zal in het weekend drie bergritten krijgen om te bewijzen dat ook met hem rekening moet worden gehouden voor een Tour-podium.
picture

Dauphiné | Primoz Roglic en Matteo Jorgenson bijten tanden stuk op toptijd Remco Evenepoel

Uitslag Critérium du Dauphiné, rit 4: Saint-Germain-Laval - Neulise (34,4 km)

1. Remco Evenepoel - 41:49
2. Joshua Tarling - + 0.17
3. Primoz Roglic - + 0.39
4. Matteo Jorgenson - + 1.07
5. Oier Lazkano - + 1.21

Voorlopig algemeen klassement Critérium du Dauphiné na rit 4

1. Remco Evenepoel - 12:27:22
2. Primoz Roglic - + 0.33
3. Matteo Jorgenson - + 1.04
4. Derek Gee - + 1.11
5. Oier Lazkano - + 1.21

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie