Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Van Baarle en Kruijswijk afgevoerd per ambulance - zoveelste tegenslag Visma | LAB

Kevin Van Nunen

Geupdate 06/06/2024 om 15:16 GMT+2

De vijfde etappe van het Criterium du Dauphiné is voor Visma | Lease a Bike uitgedraaid op het zoveelste drama van wielerjaar 2024. Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk moesten per ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis met ogenschijnlijk zware blessures. Hun herstel is uiteraard eerste prioriteit, los daarvan lijken de gevolgen groot voor deelname aan de Tour de France.

Dauphiné | Evenepoel, Roglic en Van Baarle betrokken bij alweer zware valpartij - koers stilgelegd

Het ging mis zo’n twintig kilometer voor de finish, terwijl de aanwezige sprintersploegen langzaam de voorbereiding op de onvermijdelijke sprint begonnen. Die sprint zou er nooit komen, als gevolg van een massale valpartij. Los van elkaar schoof de ene na de andere renner over het asfalt. En de berm in.
Het valt onmogelijk in te schatten hoeveel renners er precies betrokken waren, behalve dat het er tientallen moeten zijn geweest, onder wie opnieuw Remco Evenepoel en Primoz Roglic, maar het valt wel te zeggen dat de gevolgen wederom groot zijn voor de renners van Visma | Lease a Bike.
picture

Dwars door Vlaanderen | Dramatische valpartij - Van Aert, Pedersen, Stuyven en Girmay betrokken

Enorme valpartij - ook Evenepoel en Roglic weer betrokken

Van Baarle en Kruijswijk stapten niet meer op voor de resterende twintig kilometer, die geneutraliseerd werden afgewerkt. De onvermijdelijk geachte massasprint zou er namelijk nooit komen. Dit als gevolg van te weinig overgebleven ambulances in koers. Die ambulances waren namelijk nodig om Van Baarle en Kruijswijk naar het ziekenhuis te brengen.
Speculeren heeft nul zin, maar Van Baarle leek pijn te hebben aan sleutelbeen of schouder. Bij Kruijswijk vielen de verwondingen veel moeilijker in te schatten. De camera’s brachten in beeld hoe hij op zijn zij op een brancard ging liggen, waarna de artsen zich over hem ontfermden. Zowel Van Baarle als Kruijswijk maakte deel uit van de Tour-selectie van Visma | Lab, maar alles is nu onzeker.
picture

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

Eerder al crashes Van Aert en Vingegaard

De verwondingen van Van Baarle en Kruijswijk zijn het volgende hoofdstuk in een ongekende pechreeks waar Visma | LAB middenin zit. Vorig jaar werden er alleen maar successen gevierd, dit jaar is het vooral een kwestie van incasseren, incasseren en nog eens incasseren.
Zo kon Wout van Aert de climax van het voorjaar op zijn buik schrijven na een zware crash tijdens Dwars door Vlaanderen, raakte Jonas Vingegaard zwaargewond na een valpartij in het Baskenland en viel, nog los van Olav Kooij en Cian Uijtdebroeks, de ene na de andere renner uit tijdens de Giro d’Italia.
picture

Dauphiné | Remco Evenepoel degradeert Tour-tegenstand in tijdrit - verslaat toptalent Joshua Tarling

Van Baarle geselecteerd voor Olympische Spelen

Voor Van Baarle viel het voorjaar door ziekte ook al deels in het water. Behalve voor de Tour de France staat de nu nog Nederlands kampioen ook op de rol voor deelname aan de Olympische Spelen. Van Baarle wordt geacht Mathieu van der Poel tijdens Paris te ondersteunen in zijn jacht op olympisch goud.
Op basis van updates van Visma | Lease a Bike moet op een later moment blijken hoe Van Baarle en Kruijswijk er precies aan toe zijn.
picture

Tour de France | Beelden van Vingegaard voor het eerst weer op fiets - "Doe alles om fit te zijn"

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie