Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Van Baarle en Kruijswijk lopen breuken op - inderdaad streep door Tour de France

Kevin Van Nunen

Geupdate 06/06/2024 om 20:49 GMT+2

Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk dragen de gevolgen van hun zware valpartij in het Criterium du Dauphiné nog wel een tijdje met zich mee. Het medisch verdict is binnen en dat liegt er niet om. Van Baarle brak zoals gevreesd zijn sleutelbeen en Kruijswijk kampt met een gebroken heup. Dit betekent dat beide renners niet namens Visma | Lab van start kunnen in de Tour de France.

Dauphiné | Evenepoel, Roglic en Van Baarle betrokken bij alweer zware valpartij - koers stilgelegd

De pechduivel blijft Visma | Lab dit wielerjaar maar achtervolgen. Alsof de opgelopen schade in het voorjaar (valpartijen Wout van Aert en Jonas Vingegaard) en Giro d’Italia (opgaves Olav Kooij en Cian Uijtdebroeks) nog niet groot genoeg was, moeten ook de plannen voor de Tour halsoverkop worden bijgesteld.
Van Baarle en Kruijswijk kwamen heel lelijk terecht bij een massale valpartij tijdens de pre-finale van de vijfde etappe en werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gevreesde nieuws bleef niet lang uit, want er zijn bij beiden breuken vastgesteld. Van Baarle kampt met een gebroken sleutelbeen, Kruijswijk liep een heupbreuk op en wordt niet geopereerd omdat de fractuur met rust kan genezen.

Van Aert en Vingegaard in beeld voor Tour de France?

Alsof de breuken nog niet vervelend genoeg zijn, moet Visma | LAB nieuwe plannen maken voor de Tour de France, die eind juni van start gaat in Florence. Van Baarle en Kruijswijk zijn niet beschikbaar. Of zij kunnen worden vervangen door bijvoorbeeld Van Aert en Vingegaard is nog maar zeer de vraag.
Als dit lukt, lukt het maar net. Vingegaard won de laatste twee edities van de Tour, maar of hij zijn hattrick kan voltooien, is hoogst onzeker. De Deen is nog herstellende van zware verwondingen opgelopen in de Ronde van het Baskenland tijdens een valpartij, waarbij ook Remco Evenepoel en Primoz Roglic geblesseerd raakten.
picture

Tour de France | Beelden van Vingegaard voor het eerst weer op fiets - "Doe alles om fit te zijn"

Olympische Spelen wordt afwachten voor Van Baarle

Evenepoel en Roglic waren eveneens betrokken bij de crash in de Dauphiné, maar kwamen er – volgens de eerste berichten – zonder al te veel schade van af.
Overigens moet nog blijken of Van Baarle tijdig is hersteld voor de Olympische Spelen. Hij staat op de nominatie om de wegrace te rijden.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie