Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Arensman over de etappe van vandaag: "Gaat ook weer volle bak worden"

Edward Swier

Gepubliceerd 24/05/2024 om 14:06 GMT+2

Voor Thymen Arensman is het duidelijk. Ook al is het een typische dag voor een vluchtgroep, ook voor de klassementsmannen is het opletten geblazen. "Het is echt elke dag volle bak. Misschien krijgen we strijd op twee fronten." Gisteren beleefde Arensman overigens een spannende dag, met een enorme jaap in zijn band. Dankzij zijn ploeg wist Arensman ternauwernood tijdverlies te voorkomen.

Giro d'Italia | Arensman over de etappe van vandaag: "Gaat ook weer volle bak worden"

Vanochtend aan de start in Mortegliano kon een ontspannen Arensman in een interview met Iris Slappendel opgelucht terugkijken op het spannende slot van donderdag. "Ik raakte iets op straat, een mes ofzo. Want ik had echt een enorme cut, een flinke snee,in mijn band." Adequaat ingrijpen van de ploeg voorkwam erger. "Ik kreeg meteen de fiets van Connor Swift en Johnny, Jhonatan Narvaez, bracht me meteen weer naar voren, waardoor het relatief snel weer oke was."

Twee fronten

Vandaag rekent Arensman weer op spektakel, ook al zal er allicht een grote groep vandoor gaan. "Mogelijk komt er toch een strijd op twee fronten. Weliswaar komen er pas morgen echt grote verschillen, maar de laatste klim van vandaag is echt lang en een stukje ervan flink steil. Het is zaak de ogen open te houden."

Later starten

Arensman was zich er overigens niet van bewust dat de etappe vrijdag iets later startte. Het peloton maakt dagelijks zoveel vaart dat de organisatie daartoe besloot, om het de tv-kijker naar de zin te maken. "Ik wist dat niet, maar het is wel leuk om te horen natuurlijk. We hebben ook nog geen makkelijk dagje gehad. Elke dag is het volle bak. Dat zal vandaag dus ook wel weer het geval zijn."

Waar kijk je?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. Mis niks van de laatste dagen van de La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie