Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Dit is geen rit voor klassementsmannen" - Tadej Pogacar velt oordeel voor de start

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 24/05/2024 om 14:17 GMT+2

Nog drie etappes en Tadej Pogacar wint voor het eerst in zijn carrière de Giro d'Italia. De rozetruidrager verwacht in de negentiende rit van Mortegliano naar Sappada ondanks een lastig klimmetje in de slotfase geen strijd tussen de klassementsmannen. "Laten we eens zien wat de anderen ervan vinden."

Giro d'Italia | "Dit is geen rit voor klassementsmannen" - Tadej Pogacar velt oordeel voor de start

Onze Eurosport-reporter ter plekke, Iris Slappendel, kreeg de Sloveense slokop van deze Giro voor de microfoon. Of het een strijd tussen de vluchters of klassementsmannen ging worden? "Ik denk dat het voor de aanvallers gaat zijn, want voor de klassementsrenners is het geen goede finale", was Pogi eerlijk.
"Iedereen (voor het klassement, red.) denkt namelijk al aan morgen", blikte Pogacar vooruit op de etappe van Alpago naar Bassano del Grappa, waar twee keer de loodzware Monte Grappa beklommen wordt. "Laten we kijken hoe de anderen erover denken, maar in mijn boek is het vandaag een dag voor de vluchters."
picture

Giro d'Italia | Bobbie en Jip over de kanshebbers vandaag

Roze trui relaxed

Over die Monte Grappa gesproken... Pogacar heeft deze niet verkend in aanloop naar de Giro. "Ik had er de kans niet voor, maar het is een iconische beklimming. Een grote naam. We zullen hem twee keer beklimmen, dus de eerste keer kan ik al wel zien hoe het allemaal gaat", kwam de vijfvoudig ritwinnaar heel relaxed over.
Komt er nog ergens een kans voor luxe luitenant Rafal Majka om een rit te winnen? "Als hij vandaag in de vlucht raakt, waarom niet? Maar Rafal is een heel toegewijde ploegmaat en focust zich heel erg op het brengen van het roze naar Rome. Hij wil niet eens aan een ritzege denken."
"Rafal wil geen risico, want dagen geleden hebben we hem al eens onder druk gezet en toen zei hij al: 'Nee, we gaan doen wat we moeten doen'", besloot de 25-jarige alleskunner.
picture

Giro d'Italia | Sloveense kannibaal slaat weer toe - Pogacar fluitend naar vijfde etappezege

Waar kijk je?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. De Sloveen lijkt vanaf Oropa tot aan Rome La Maglia Rosa te gaan dragen, wie wint er in de slotweek? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie