Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Tweede dagsucces voor Marianne Vos - Vollering levert paar seconden in

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/05/2024 om 17:45 GMT+2

Marianne Vos is de nieuwe kasteelvrouw van Siguënza. De veelwinnares voegde nog maar eens een regel toe aan haar uitgebreide palmares met haar tweede ritzege van deze Vuelta Femenina. Vos was tijdens een oplopende sprint met overmacht de sterkste. Wederom stond er niemand op de foto, want het verschil met Kristen Faulkner en Elisa Longo Borghini was bijzonder groot.

Vuelta Femenina | Tweede dagsucces voor Marianne Vos - Vollering levert paar seconden in

Het was lang wachten tot de koers losbarstte, maar toen de finale eenmaal op gang kwam, leverde de Vuelta Femenina als vanouds. Onderweg naar het muurtje, dat over 600 meter à 8 procent leidde naar het kasteel van Siguënza, viel het peloton op de Spaanse hoogvlakte tussen Zaragoza en Madrid in meerdere blokken uiteen.
Yara Kastelijn was het grootste slachtoffer, verder waren alle grote namen voorin present. Eventjes leek Kastelijn nog terug te keren in het peloton, maar toen doemde het muurtje op. De strijd om de dagzege was binnen de kortste keren beslist, want Vos was de allerbeste van het stel.
picture

Vuelta Femenina | “Als de ploeg zoveel werkt doet, wil je het graag afmaken” – Marianne Vos

Niemand heeft antwoord op versnelling Vos

De 36-jarige kopvrouw van Team Visma | Lease a Bike sprintte Faulkner en Longo Borghini uit haar wiel en kon al halverwege beginnen met juichen. De overmacht was zo groot dat Vos zich geen zorgen hoefde te maken en rustig achterom kon kijken. Ze beging dan ook niet dezelfde fout als Lorena Wiebes in de Amstel Gold Race.
Het was alweer de tweede keer dat Vos in haar eentje op de finishfoto stond, maar als Vollering zich beter had gepositioneerd – of laten positioneren door haar ploeg SD Worx – had zij wellicht naar het podium gemogen. Nu werd ze vierde.
picture

Vuelta Femenina | Vos wint etappe 3

Vollering raakt paar seconden voorsprong kwijt

Rodetruidraagster Vollering moest op die manier toestaan dat Longo Borghini in het klassement vier seconden terugpakte. Dat is schade die de Nederlandse kan lijden, maar toch. Vollering begint aan de slotrit met een voorsprong van 52 tellen op de Italiaanse.
Tijdens de achtste en laatste etappe staat nog het nodige klimwerk op het programma voordat er wordt gefinisht bovenop de Puerto de Cotos. Vollering moet zondag dus nog eventjes flink aan de bak om haar eerste eindzege in de Vuelta veilig te stellen.
picture

Vuelta Femenina | Opluchting voor Vollering, pakt eerste overwinning van seizoen en neemt rood over

Uitslag etappe zeven Vuelta Femenina

1. Marianne Vos - 3:27:56
2. Kristen Faulkner - +0:02
3. Elisa Longo Borghini - zt
4. Demi Vollering - zt
5. Ingvild Gåskjenn - zt

KLASSEMENT VUELTA FEMENINA NA ETAPPE ZEVEN

1. Demi Vollering - 20:47:59
2. Elisa Longo Borghini - + 0:52
3. Riejanne Markus - + 1:14
4. Juliette Labous + 1:48
5. Niamh Fisher-Black + 2:16

WAAR KIJK JE?

La Vuelta Femenina volg je van begin tot eind via Eurosport en discovery+. Weet Demi Vollering nu wel de eindzege te pakken? De concurrentie is met Elisa Longo Borghini alvast niet mals. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie