Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | “We mogen trots zijn op onszelf” – Demi Vollering na winst in grote ronde

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 05/05/2024 om 16:01 GMT+2

Vorig jaar werd een slecht getimede plaspauze Demi Vollering fataal, maar dit jaar stond er geen maat op Demi Vollering in La Vuelta Femenina. Nadat ze eerder in de week richting Jaca al van buitencategorie was, werden de puntjes op de i gezet richting Valdesquí bovenop de Puerto de Cotos. En dus straalde Vollering achteraf als winnares.

Vuelta Femenina | “We mogen trots zijn op onszelf” – Demi Vollering na winst in grote ronde

In het flash interview na afloop van haar tweede ritwinst in deze Vuelta Femenina werd Vollering logischerwijs gevraagd naar hoe dit allemaal voelde. “Heel erg goed”, glunderde de Nederlandse. “Team SD Worx Protime leverde geweldig werk, maar ik was een beetje nerveus voor de slotklim.”
“Die was namelijk niet heel erg lastig en we hadden wind op kop, dus kon ik moeilijk het verschil maken. Halverwege kwam er één bocht waarna we wind in de rug kregen en daar dacht ik dat ik aan moest vallen. Ik kon meteen een gat slaan en weg blijven.”
“Ik ben echt blij met deze ritwinst en om mijn ronde zo te eindigen”, was Vollering een spraakwaterval. “We hebben als team een goede ronde gereden met wat podiumplaatsen en twee ritzeges. We kunnen trots zijn op onszelf.”
picture

Vuelta Femenina | Demi Vollering revancheert zich – wint nu Vuelta met groots machtsvertoon

Opmaat voor de rest

Al voor de Puerto de la Morcuera kwam een grote groep weg, maar dat vonden Vollering en SD Worx niet erg. “Elena (Cecchini, red.) zat erin voor ons en we hoopten dat die groep met voorsprong over de eerste beklimming kon komen, zodat Elena er nog bij zou zitten in de vallei.”
“Andere teams namen echter de controle en haalden de groep heel snel terug. Daarna was het een constante snelheid op die beklimming. Dat was zwaar, maar ik kon goed overleven.”
Wat deze overwinning betekent voor de rest van Demi’s seizoen? “Ik hoop een goede ‘start’. Ik hoop dat ik nog een aantal goede rittenkoersen kan rijden op deze manier. Ik kijk er in ieder geval naar uit”, lachte ze tot slot.
picture

Vuelta Femenina | Wilhelmus klinkt voor Demi Vollering (en Riejanne Markus) na eindzege

Waar kijk je?

De Vuelta Femenina is achter de rug, wat betekent dat we langzaamaan koers zetten richting die andere twee grote rondes. Ook de Giro d’Italia Women en de Tour de France Femmes volg je natuurlijk helemaal live bij Eurosport en discovery+! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie