Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

GP Samyn | Milan Menten maakt het af voor Lotto Dstny - Jakobsen valt uit na valpartij

Kevin van Nunen

Geupdate 28/02/2023 om 21:42 GMT+1

Milan Menten is winnaar geworden van de GP Samyn. Daarmee kreeg Lotto Dstny wat het verdiende, want de uit de World Tour gedegradeerde ploeg kleurde de koers volledig in. Toch was het enigszins onverwacht dat de koers via een sprint werd gewonnen. Een sprint waar Fabio Jakobsen niet aan meedeed als gevolg van een valpartij.

GP Samyn | Milan Menten maakt het af voor Lotto Dstny - Jakobsen valt uit na valpartij

Lotto Dstny kwam voorop met Victor Campenaerts, Cedric Beulens en Jarne van de Paar als onderdeel van een flink pak Belgen die de opening van het Vlaamse voorjaar naar zich toetrokken. Mike Teunissen was het hier niet geheel mee eens en probeerde de oversteek te maken, maar slaagde hier niet in.
Daarmee leek de vogel gevlogen en de schifting gemaakt, maar Intermarché-Circus-Wanty besloot toen op de kasseistroken maar gegroepeerd in de achtervolging te gaan. Ook dit mocht niet baten. Desondanks was het nog niet beslist, want het was Flanders-Baloise dat zich besloot op kop te zetten.
Zo gezegd, zo gedaan en zo kwam het enkele kilometers voor de streep alsnog tot een samensmelting. Die samensmelting was volledig onverwachts en leek slecht nieuws voor Lotto Dstny, dat zulke goede kaarten in de kopgroep dacht te hebben.
picture

Le Samyn | Jakobsen komt ten val en stapt af in Waalse voorjaarskoers

Lotto Dstny verdiende winnaar

Dit was echter gerekend buiten de 26-jarige Menten, die na dik 200 kilometer in de sprint aantoonde over de snelste benen van allemaal te beschikken. Zo kwam alles in Dour alsnog op zijn pootjes terecht voor Lotto Dstny, dat het verdiende om te mogen juichen.
Menten was sneller dan Hugo Hofstetter en Edward Theuns, terwijl ook Alberto Dainese er in de sprint niet aan te pas kwam. Teunissen was met een zevende plaats de beste Nederlander. Vlak voor de streep kwam Soudal Quick-Step-troef Kasper Asgreen ten val.
picture

GP Samyn | Camera zoomt in op het enorme verzet van Victor Campenaerts

Valpartij Jakobsen

Dit was alweer de tweede valpartij van een favoriet vanuit de ploeg van Patrick Lefevere. Fabio Jakobsen was op dit moment namelijk al enige tijd uit koers, als gevolg van een valpartij. Jakobsen leek niet heel erg aangedaan, al zag het er eventjes onaangenaam uit dat slechts zijn voeten onder een heg zichtbaar waren.
Jakobsen stapte na een minuut of twee nog wel terug op zijn fiets, maar besloot uit te bollen en na het volmaken van één van de plaatselijke ronden zijn bus op te zoeken. Des te vervelender voor Jakobsen en Quick-Step was dat er 46 kilometer later om de winst gesprint zou worden.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is helemaal los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie